Coloană de maşini de mai mulţi kilometri pe DN1 şi drumuri închise din cauza zăpezii / Familie din Arad, blocată cu maşina în munţi. FOTO

Traficul pe DN1 este îngreunat, duminică după-amiază, circulaţia desfăşurându-se în coloană pe mai mulţi kilometri, anunţă Poliţia Prahova. În zona staţiunilor de la Valea Prahovei ninge viscolit, iar şoseaua este acoperită cu zăpadă frământată. Mai multe drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei, duminică, din cauza ninsorii.

8493 afișări
Imaginea articolului Coloană de maşini de mai mulţi kilometri pe DN1 şi drumuri închise din cauza zăpezii / Familie din Arad, blocată cu maşina în munţi. FOTO

Maşini blocate şi drumuri închise din cauza zăpezii

Deszăpezire cu lopata în Dâmboviţa, pentru a scoate o maşină derapată din nămeţi

Jandarmii din Dâmboviţa au pus mâna pe lopată şi au deszăpezit drumul pentru o maşină derapată în zona Piatra Arsă, în care erau 2 adulţi şi 3 copii.

Citeşte continuarea...

Cei din Buşteni au scos din nămeţi 3 maşini cu 10 persoane înzăpezite pe Valea Cerbului.

Coloană de maşini de mai mulţi kilometri pe DN1

„La această oră, pe DN 1 se înregistrează coloană în mişcare de pe Posada-km 116+500 până la km 130-Buşteni”, au transmis reprezentanţii IPJ Prahova.

Potrivit acestora, ninge viscolit pe raza localităţilor Sinaia, Buşteni şi Azuga, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată, de aproximativ 1 cm.

De asemenea, ninge viscolit şi pe DN 1A, iar pe şosea s-a depus un strat de 1-3 centimetri de zăpadă frământată.

Poliţiştii sunt în trafic pentru informarea şoferilor şi verifică folosirea anvelopelor de iarnă.

Şoferii sunt sfătuiţi să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să verifice sistemele de dezaburire şi de încălzire, sistemul de iluminare-semnalizare şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Mai multe drumuri judeţene din Botoşani sunt închise circulaţiei, duminică, din cauza ninsorii

Prefectura Botoşani anunţă că două drumuri judeţene au fost închise circulaţiei publice, duminică, în urma cantităţilor mari de zăpadă depusă pe şosele. Patru maşini au rămas blocate pe Drumul Judeţean 294 Gulioaia-Dângeni.

„Ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo, ca măsura de siguranţă s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca – Codreni – Putureni - Coţuşca, km. 26+000-41+000 să fie închis circulaţiei publice. Tot ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo, ca măsura de siguranţă s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia - Dângeni, km.0+000-12+500 să se închidă circulaţiei publice până se va debloca”, au transmis, duminică după-amiza, reprezentanţii Prefecturii Botoşani.

Conform autorităţilor, în zona Gulioaia se fac eforturi pentru deblocarea celor patru autoturisme rămase împotmolite. În unele zone, stratul de zăpadă aşternut pe carosabil depăşeşte un metru.

Şi în Neamţ, două maşini au rămas blocate, duminică, pe DJ 155B, din direcţia Timişeşti spre Urecheni. Potrivit autorităţilor, pentru scurt timp, drumul a fost închis circulaţiei. La faţa locului au intervenit echipaje de la Drumurile Judeţene, de la Primăria Timişeşti, dar şi pompieri de la Detaşamentul Târgu Neamţ.

Drumul a fost deschis circulaţiei pe un sens, iar la ora transmiterii ştirii se lucrează pentru deszăpezirea ambelor sensuri de mers.

Familie din Arad, blocată cu maşina în munţi

O familie din Arad cu un copil de 8 ani a avut nevoie, duminică, de ajutorul jandarmilor din Neamţ, după ce s-a blocat cu maşina pe un drum montan închis circulaţiei, aflat la poalele Ceahlăului.

Jandarmii din Neamţ au intervenit, duminică, pentru salvarea unei familii care a rămas blocată pe drumul Izvorul Muntelui - Durău.

Familia din Arad cu un copil de 8 ani a avut nevoie de intervenţia jandarmilor montani din Bicaz după ce, din cauza viscolului şi a ceţii, s-a aventurat pe un drum montan închis circulaţiei, iar maşina a derapat şi a ajuns în şanţ.

Maşina a rămas blocată într-un sanţ, iar familia nu a mai putut continua drumul spre Durău.

„Jandarmii montani recomandă celor aflaţi la munte în această perioadă să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, să fie echipaţi corespunzător, să-şi doteze mijloacele de transport pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi, foarte important, să respecte indicatoarele şi semnalizările care atrag atenţia asupra unui drum / traseu turistic închis circulaţiei în acest anotimp”, spun jandarmii din Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici