ZF Regional Health Summit '14 - Ţibichi: Suma datorată pentru tratamentele românilor în străinătate depăşeşte 180 milioane de euro

Suma datorată pentru tratamentele românilor în străinătate depăşeşte 180 de milioane de euro, de aceea au început negocierile pentru eşalonarea plăţilor, cele mai mari restanţe vizând Germania, Austria, Franţa şi Italia, a declarat marţi preşedintele CNAS, Gheorghe Radu Ţibichi.

166 afișări
Imaginea articolului ZF Regional Health Summit '14 - Ţibichi: Suma datorată pentru tratamentele românilor în străinătate depăşeşte 180 milioane de euro

Preşedintele CNAS, Gheorghe Radu Ţibichi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Vorbim de aproximativ 25.000 de pacienţi. De fapt, noi avem 50.000 de documente de plată. Suma totală din 2013 a fost de 60 de milioane de euro. În 2013 s-au plătit 33 de milioane de euro", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Gheorghe Radu Ţibichi, la evenimentul "ZF Regional Health Summit '14".

Ţibichi a adăugat că suma totală datorată este de peste 180 de milioane de euro, mai aproape 190 de milioane de euro.

"Negociem eşalonare la plată, am semnat un protocol de eşalonare cu Germania şi Austria. Sperăm ca pacienţii români să se adreseze furnizorilor din ţară, chiar dacă, în ultimii ani, am înregistrat o tendinţa de creştere a cereilor pentru tratamente în străinătate cu 5-10 la sută anual", a mai spus preşedintele CNAS.

Întrebat în ce constă relaţia României cu Turcia în domeniul medical, Ţibichi a spus că există un acord care face referire la cazurile de necesitate.

Narcisa Marinescu, managerul Vipmed International, a declarat că, din datele pe care le deţine compania pe care o reprezintă, destinaţiile medicale cele mai frecvente sunt în Turcia, unde pleacă aproximativ 60 la sută dintre pacienţi, urmate de Austria şi Germania. Narcisa Marinescu a precizat că anual pleacă la tratament în străinătate între 400 şi 500 de pacienţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici