Zgonea către Băsescu: Un referendum pe tema Roşia Montană e binevenit. Rugăm să ne transmiteţi etapele

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că a trimis o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care a arătat că este de acord cu referendumul propus de şeful statului pe tema Roşia Montană şi solicită acestuia să spună etapele demersului.

263 afișări
Imaginea articolului Zgonea către Băsescu: Un referendum pe tema Roşia Montană e binevenit. Rugăm să ne transmiteţi etapele

Valeriu Zgonea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Am trimis o scrisoare către preşedintele Traian Băsescu în care am arătat că sunt de acord cu referendumul pe tema Roşia Montană şi să spună care sunt etapele demersului", a precizat Zgonea.

El a mai arătat că dezbaterea în plenul Parlamentului a proiectului de lege privind Roşia Montană ar urma să aibă loc după referendum în cazul în care acesta s-ar organiza.

"Am luat notă de declaraţiile publice în care aţi anunţat disponibilitatea de a demara un referendum naţional privind realizarea proiectului de investiţii de la Roşia Montană. De asemenea, Guvernul României a transmis Parlamentului, spre dezbatere publică, un proiect de lege referitor la acelaşi subiect. Consider că demersul dumneavoastră de a organiza un referendum pe această temă este unul binevenit. Interesul public deosebit pentru acest proiect, care presupune demararea unei investiţii importante legate de resursele de aur din zona Roşia Montană, justifică consultarea cetăţenilor prin intermediul unui referendum. Prin urmare, vă adresez rugămintea de a ne transmite etapele pe care le aveţi în vedere pentru concretizarea demersului, respectiv organizarea referendumului naţional", se arată în scrisoarea deschisă adresată de Valeriu Zgonea preşedintelui Băsescu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor apreciază totodată că dezbaterea în Parlament a acestui proiect de lege ar putea avea loc după organizarea referendumului. "Vreau să vă asigur de susţinerea noastră, inclusiv în preluarea ulterioară în dezbaterea din Parlament a rezultatului acestui referendum, pentru integrarea sa în proiectul de lege privind Roşia Montană", se mai arată în scrisoarea deschisă adresată de Zgonea şefului statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la "Adevărul", că este în continuare un susţinător al mineritului, că promovarea prin lege a exploatării de la Roşia Montană este o dovadă de "laşitate" a Guvernului şi că el nu exclude opţiunea de a convoca un referendum pe acest subiect simultan cu europarlamentarele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici