Zgonea: Suntem unul dintre puţinele state din Europa ce nu au discurs xenofob şi rasist în Parlament

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, la sesiunea de comemorare a victimelor Holocaustului, că România este la ora actuală unul dintre puţinele state din Europa care nu au un discurs xenofob şi rasist în Parlament.

147 afișări
Imaginea articolului Zgonea: Suntem unul dintre puţinele state din Europa ce nu au discurs xenofob şi rasist în Parlament

Valeriu Zgonea (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

„Nu trebuie să ne fie ruşine, suntem la ora actuală unul dintre puţinele state din Europa şi din lumea democratică care nu avem discurs xenofob şi rasist în Parlament. Nu există partide care să aibă un asemnea mesaj. Nu avem manifestări care să genereze, ca în alte state europene cu tradiţie în democraţie, evenimente ca cele care au fost menţionate şi la Parlamentul European şi s-au întâmplat în Franţa, Belgia, Germania în ultimul an, în 2013”, a afirmat Zgonea.

El a spus că Parlamentul României a adoptat legi clare care condamnă Holocaustul.

„Parlamentul României a adoptat legi foarte clare care condamnă Holocaustul şi incitarea la ură rasială, iar aplicarea acestor prevederi legale este urmărită cu stricteţe de autorităţile române şi reprezintă expresia angajamentului nostru ferm de a nu permite escaladarea manifestărilor de rasism, discriminare şi intoleranţă. E datoria noastră să punem câte o cărămidă zilnică în această zonă”, a mai spus Zgonea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici