7 fotbalişti care ar fi putut câştiga Balonul de Aur dacă Messi şi Ronaldo n-ar fi existat

Se împlinesc zece ani de când balonul de aur a fost ”arestat” de Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo. Înainte de hegemonia celor doi, ultimul câştigător al balonului de aur a fost brazilianul Kaka, în 2007. Publicaţia givemesport a făcut un material cu cei şapte jucători care ar fi putut câştiga balonul de aur dacă Messi şi Ronaldo nu ar fi existat.

1402 afișări
Imaginea articolului 7 fotbalişti care ar fi putut câştiga Balonul de Aur dacă Messi şi Ronaldo n-ar fi existat

7 fotbalişti care ar fi putut câştiga Balonul de Aur dacă Messi şi Ronaldo n-ar fi existat

2008 – Fernando Torres (Liverpool)

Sezonul 2007-2008 a fost unul excelent pentru Fernando Torres, spaniolul reuşind să câştige Campionatul European din 2008 cu naţionala Spaniei, după ce a marcat golul decisiv în finala disputată contra Germaniei, scor 1-0. Pentru echipa de club, Torres a înscris 24 de goluri în campionat şi şase goluri în Champions League. Parcursul european al lui Liverpool s-a oprit atunci în semifinale, după ce a fost eliminată de Chelsea în prelungiri, după două rezultate de 1-1. Chelsea s-a impus atunci cu scorul de 3-2. Cristiano Ronaldo a câştigat, în acel an, primul balon de aur din carieră, după ce a ridicat deasupra capului Liga Campionilor, în tricoul lui Manchester United. Torres s-a clasat pe locul 3, în spatele lui Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi.

TITLURILE ZILEI

2009 – Xavi (Barcelona)

La finalul unui sezon în care Barcelona a câştigat toate cele şase trofee puse în joc, Xavi s-a clasat pe locul 3 în clasamentul balonului de aur, în spatele lui Messi şi Cristiano Ronaldo. Catalanul a marcat 10 goluri şi a oferit 30 de pase decisive în toate competiţiile, dar cele 48 de goluri marcate de Lionel Messi în toate competiţiile au trimis primul balon de aur din carieră la argentinian, la vârsta de 22 de ani.

2010 – Andres Iniesta (Barcelona)

Anul 2010 va rămâne mereu în memoria lui Iniesta, catalanul a câştigat campionatul şi Supercupa cu Barcelona, iar cu naţionala Spaniei, a câştigat Cupa Mondială după ce ”Don Andres” a marcat golul decisiv în prelungirile finalei cu Olanda, scor 1-0, aducând astfel prima Cupă Mondială din istorie pentru Spania. Iniesta a fost aproape de a câştiga balonul de aur, dar cele 45 de goluri marcate de Messi i-au adus argentinianului cel de-al doilea balon de aur din carieră. La finalul sezonului, jucătorii Barcelonei au făcut legea în clasamentul balonului de aur, primele trei poziţii fiind ocupate de Messi, Iniesta şi Xavi.

2011 – Xavi (Barcelona)

Xavi a revenit în centrul atenţiei, după un sezon în care Barcelona a câştigat cinci din cele şase trofee puse în joc. Fiind unul dintre oamenii de bază ai catalanilor în acel sezon, mijlocaşul s-a clasat, pentru al treilea an la rând, pe locul 3 în clasamentul balonului de aur, în spatele lui Leo Messi şi Cristiano Ronaldo. La finalul acelui sezon, argentinianul a câştigat, pentru a treia oară la rând, balonul de aur.

2012 – Andres Iniesta (Barcelona)

După un sezon în care Barcelona a câştigat doar Cupa Spaniei, Iniesta s-a revanşat în tricoul naţionalei, acesta a contribuit la câştigarea unui nou turneu final, Europeanul din 2012. Iniesta a ocupat locul 3 în clasamentul balonului de aur, în spatele lui Messi şi Cristiano Ronaldo. Cu cele 73 de goluri marcate în toate competiţiile pentru Barcelona, Messi a câştigat atunci, pentru a patra oară la rând, balonul de aur, devenind cel mai bun jucător din istoria fotbalului, depăşind nume ca Michel Platini, Johan Cruyff şi Marco van Basten.

2013 – Franck Ribery (Bayern)

La finalul celui mai bun sezon din carieră, Franck Ribery a ocupat locul 3 în clasamentul balonului de aur. În 2013, Bayern a cucerit cinci din cele şase trofee puse în joc, dar nu a fost suficient pentru ca Ribery să îi intreacă pe Ronaldo şi Messi. Cristiano Ronaldo a reuşit sa oprească supremaţia lui Messi după patru sezoane. Cele 55 de goluri marcate pentru Real Madrid în toate competiţiile i-au adus lusitanului cel de-al doilea balon de aur din carieră.

2014 – Manuel Neuer (Bayern)

În 2014, Bayern a cucerit ambele trofee pe plan intern, iar parcursul bavarezilor în Champions League s-a oprit în semifinale, fiind eliminaţi categoric de Real Madrid, scor general 5-0. Manuel Neuer a câştigat atunci, pentru a doua oară la rând, titlul de cel mai bun portar din lume, ocupând astfel poziţia a treia în clasamentul balonului de aur. Liga Campionilor câştigată de Real Madrid în acel an i-a adus lui Cristiano Ronaldo al treilea balon de aur din carieră, locul doi fiind ocupat de argentinianul Messi.

2015 – Neymar (Barcelona)

Barcelona a avut un nou sezon de excepţie. Catalanii au cucerit cinci trofee din şase. Aceştia au pierdut Supercupa Spaniei în faţa lui Athletic Bilbao, scor general 4-1. A fost cel mai bun an de până acum din cariera lui Neymar, brazilianul  a înscris 41 de goluri în toate competiţiile pentru Barcelona, şi a ridicat deasupra capului primul trofeu al Ligii Campionilor. Toate acestea l-au adus pe Neymar pe locul trei în clasamentul balonului de aur. Trofeul a fost revendicat, pentru a cincea oară, de Lionel Messi, locul doi fiind ocupat de Cristiano Ronaldo.

2016 – Antoine Griezmann (Atletico Madrid)

Anul 2016 a fost de coşmar pentru Griezmann. Francezul a pierdut cu naţionala sa finala Campionatului European în faţa Portugaliei lui Cristiano Ronaldo, cu golul decisiv marcat de Eder în prelungiri. Iar cu echipa sa de club, Atletico Madrid, a pierdut finala Ligii Campionilor la penalty-uri, în faţa rivalei Real Madrid, penalty-ul decisiv a fost executat de acelaşi Cristiano Ronaldo. Griezmann a ocupat locul trei în clasamentul balonului de aur, iar CR7 a câştigat trofeul pentru a patra oară în carieră. Locul doi a fost ocupat de Leo Messi.

2017 – Neymar (PSG)

Neymar a fost în centrul atenţiei anul acesta datorită transferului la PSG de la Barcelona, contra sumei de 222 de milioane de euro. Brazilianul devenind, astfel, cel mai scump transfer din istorie. Mutarea la Paris şi începutul bun de sezon, l-au adus pe brazilian, pentru a doua oară, pe poziţia a treia în clasamentul balonului de aur. După ce Real Madrid a câştigat, din nou, Liga Campionilor, a devenit prima echipă care şi-a apărat titlul în noul format al celei mai importante competiţii din Europa. Cristiano Ronaldo a câştigat, pentru a cincea oară, balonul de aur, egalându-l pe argentinianul Leo Messi.

Articol scris de Daniel ANGHEL

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici