A fost aprinsă Torţa pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang 2018

Torţa ce va da startul Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Pyeongchang din 2018, a fost aprinsă marţi pe muntele Olympia. Din pricina condiţiilor meteo nefavorabile a fost folosită flacăra de rezervă, Torţa nefiind aprinsă, conform tradiţiei, de la razele soarelui.

388 afișări
Imaginea articolului A fost aprinsă Torţa pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang 2018

A fost aprinsă Torţa pentru Jocurile Olimpice de la Pyeongchang 2018

Pe muntele Olympia a început numărătoarea inversă pentru Jocurile Olimpice de iarnă ce se vor desfăşura anul viitor în Coreea de Sud. Însă pentru organizatori ziua a fost cu ghinion. Din pricina norilor dar şi a unei ploi uşoare, Torţa Olimpică nu fost aprinsă cu ajutorul razelor soarelui, aşa cum este tradiţional. ci prin intermediul flăcării de rezervă. Ceremonia a fost efectuată de actriţa elenă , Katerina Lechou.

"Visul nostru de a găzdui Jocurile Olimpice de iarnă a devenit o realitate. Coreea este doar cea de-a doua naţiune asiatică care are onoarea de a găzdui Jocurile de iarnă. Vrem ca lumea să înţeleagă faptul că ne angajam să găzduim o competiţie foarte sigură. În lumea noastră atât de fragilă, care pare să se dezintegreze, Jocurile Olimpice au puterea de a uni omenirea în toată diversitatea ei", a declarat şeful comitetului de organizare, Lee Hee-beom.

Fostul mijlocaş al echipei Manchester United, Park Ji-sung, a fost primul sud-coreean care a alergat cu Torţa, ridicând flacăra de la schiorul grec, Apostolos Aggelis, primul purtător al Torţei Olimpice, chiar în faţa stadionului antic.

Flacăra va sosi în Coreea de Sud pe 1 noiembrie şi, conform tradiţiei, va fi plimbată prin toată ţara. Organizatorii încearcă astfel să sporească entuziasmul local, vânzările de bilete fiind sub aşteptări.

Pregătirile pentru Jocurile Olimpice din Coreea de Sud, care se vor desfăşura între 9 şi 25 februarie 2018, au suferit întârzieri serioase după ce tensiunile dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii, provocate de o serie de teste cu bombe ale Coreei de Nord şi o serie de schimburi verbale, din ce în ce mai controversate între preşedintele SUA. Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

TITLURILE ZILEI

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici