A murit fostul antrenor de handbal, Lascăr Pană

Lascăr Pană, unul dintre oamenii importanţi din istoria handbalului românesc, creatorul Minaurului, a decedat, la numai trei zile distanţă după ce împlinise 83 de ani!

316 afișări
Imaginea articolului A murit fostul antrenor de handbal, Lascăr Pană

A murit fostul antrenor de handbal, Lascăr Pană

Lascăr Pană, cunoscut ca şi părintele handbalului băimărean, avea probleme medicale serioase de aproximativ un an de zile. Legenda Minaurului era internat de câteva zile în spital, după ce suferise un nou accident vascular.

”Lascăr Pană era internat la terapie intensivă de vreo două săptămâni, după un nou accident vascular, care a recidivat în zona creierului. Încă de ieri nu era tocmai bine, dar oricum erau şanse mici să-şi revină şi la forma din ultimele 2-3 luni. De aproximativ un an de zile se chinuia, era într-un cărucior”, a declarat pentru ProSport Cătălin Cherecheş, primarul localităţii Baia Mare, cel care i-a fost permanent alături lui Lascăr Pană în ultima perioadă.

TITLURILE ZILEI

25 de ani la rând cu Lascăr Pană în prim-plan, Minaur nu a coborât sub locul patru în Liga Naţională. A obţinut medalia de bronz cu naţionala masculină la JO 1980 şi stat pe banca tehnică la alte două Campionate Mondiale, 1982 şi 1986. Cu Minaur a obţinut multe trofee interne şi internaţionale, a câştigat inclusiv în două rânduri Cupa IHF, în 1985 şi 1988.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici