A murit Nick Bollettieri, maestrul de la care au învăţat tenis Agassi, Sapras, surorile Williams şi Şarapova. Şi românii au fost la celebra lui academie

Cel care a revoluţionat tenisul, antrenând 12 viitori lideri mondiali, avea 91 de ani şi era bolnav de ceva vreme.

762 afișări
Imaginea articolului A murit Nick Bollettieri, maestrul de la care au învăţat tenis Agassi, Sapras, surorile Williams şi Şarapova. Şi românii au fost la celebra lui academie

A murit Nick Bollettieri, maestrul de la care au învăţat tenis Agassi, Williams şi Şarapova. Şi românii au fost la academia lui

Nick Bollettieri, cel care i-a făcut mari pe Andrè Agassi şi pe Serena Williams, a murit. Era bolnav de ceva vreme, având 91 de ani. Confirmarea morţii a venit pe reţelele de socializare de la mai mulţi jucători de tenis care îi regretă dispariţia.

Fostul jucătir Tommy Haas scrie: „Vă mulţumesc pentru timpul, cunoştinţele, angajamentul, expertiza, disponibilitatea de a vă împărtăşi abilităţile, interesul personal şi pentru că mi-aţi oferit cea mai bună oportunitate de a-mi urma visele. Aţi fost un visător şi un om de acţiune şi un pionier în sportul nostru, cu adevărat unic”.

Fiu al imigranţilor italieni în Statele Unite, Bollettieri s-a născut în 1931 în Pelham, statul New York. Tatăl său a visat la o carieră de avocat pentru el, dar tânărul Nick a văzut doar tenisul în destinul său. Şi a fost pionier al marilor antrenori, fără a fi vreodată un jucător de elită.

A renunţat la avocatură

A renunţat la facultatea de Drept din Miami după trei luni şi a început să predea tenis pe un teren public din North Miami Beach. Abia în 1978 a fost fondată Academia Nick Bollettieri în Bradenton, Florida, care în 1987 a fost cumpărată de gigantul de management IMG, acolo unde au învăţat tenis mulţi români, printre care cel mai cunoscut este Horia Tecău.

Ultimul pe listă este Filip Jianu, care a fost preluat de prestigioasa academie încă din timpul junioratului. Sportivii semnează contracte cu IMG în care sunt de acord să-şi cedeze o parte din veniturile ulterioare, de la seniori, în schimbul antrenamentelor, pregătirii şi cazării oferite gratis la Bradenton.

Prin mâna lui Bollettieri au trecut 12 viitori lideri mondiali: Agassi, Becker, Rios, Courier şi Sampras - la masculin, precum şi Serena şi Venus Williams, Şarapova, Jankovic, Seleş, Capriati şi Hingis - la feminin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici