Adrian Mititelu renunţă la Universitatea Craiova: Cedez majoritatea acţiunilor către municipiu şi judeţ

Finanţatorul clubului Universitatea Craiova, Adrian Mititelu, a declarat, miercuri, că va ceda majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii.

507 afișări
Imaginea articolului Adrian Mititelu renunţă la Universitatea Craiova: Cedez majoritatea acţiunilor către municipiu şi judeţ

Adrian Mititelu (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

"Sută la sută vom avea fotbal la Craiova. Suporterii şi doamna primar doresc să avem fotbal din vara aceasta şi le împărtăşesc dorinţa. Nu vrea să fiu asemuit cu omul care se opune revenirii clubului în competiţii, sunt conştient că va dura procesul cu FRF şi banii se vor recupera foarte târziu. Mi-am dat seama că interesul clubului este să revină de anul acesta, indiferent ce se întâmplă la Parchet. Nu ştiu în ce eşalon vom juca, pentru că eu nu ştiu dacă mai pot fi într-un fotbal condus de Dragomir şi de Sandu. Mă voi retrage din fruntea clubului şi îl voi deschide către cei care sunt legaţi de el, cedez majoritatea acţiunilor către municipiu, judeţ, o asociaţie a suporterilor şi una a fostelor glorii, chiar dacă am avut conflicte cu unii dintre foştii jucători. Cedez aceste această parte din club fără datorii către stat şi fără pretenţii materiale", a spus Mititelu.

TITLURILE ZILEI

Adrian Mititelu a afirmat că singura condiţie pe care a pus-o este ca controlul clubului să nu aparţină unei singure persoane. "Va fi un consiliu de administraţie ultrademocrat şi transparent, să nu se mai considere că echipa este a familiei mele, aşa cum nefericit m-am exprimat eu la un moment dat. O altă parte din club se va separa şi va purta în continuare procesele cu FRF. Singura condiţie pe care o pun este ca controlul clubului să nu aparţină niciunei persoane. Municipiul, judeţul, suporterii să participe cu câte doi membri, iar eu o să fiu un membru, poate astfel se vor termina mâncătoriile din Craiova. Nu este nicio manevră de-a mea, trebuie să redăm clubul celor care îl iubesc şi din punct de vedere structural. Primarul a promis că va construi un stadion de cinci stele, iar eu nu pot să-l dezamăgesc, trebuie să am şi eu o deschidere, ca echipa să reintre în competiţie fără război, fără scandal, iar eu îmi voi purta în continuare lupta separat. Boavista Porto a câştigat 140 de milioane de euro pentru că a fost retrogradată, noi am fost excluşi, devalizaţi", a precizat Mititelu.

Primarul oraşului Craiova, Lia-Olguţa Vasilescu, consideră că atitudinea lui Adrian Mititelu s-a schimbat în bine faţă de acum un an: "Sunt mulţumită că vom avea din nou parte de Universitatea Craiova începând din vara aceasta. Este foame de sport la Craiova, Sala Polivalentă e plină în fiecare săptămână şi aşa va fi şi stadionul, care va avea peste 30.000 de locuri. Oamenii nu mai au răbdare, peste tot în România sunt întrebată ce facem cu echipa de fotbal. În 6-7 aprilie ne vom întâlni din nou şi vom stabili dacă Adrian Mititelu va conduce clubul sau acesta se va împărţi, oricum, mingea este în terenul său. Ne vom constitui şi noi în parte în procesul cu FRF, voi cere mandatul consilierilor pentru acest lucru. Mi-a plăcut atitudinea lui Adrian Mititelu, care este mai maleabil decât acum un an. Echipa va juca pe alt stadion, pe «Extensiv» sau la Severin, timp de trei ani până când va fi gata noua arenă. Anul acesta va începe demolarea stadionului, iar pe cel nou îl vom face pe fonduri europene".

Finaţatorul Universotăţii Craiova, Adrian Mititelu, s-a întâlnit, miercuri, cu oficialităţile oraşului, cu suporterii şi cu fostele glorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici