Alexandra Dulgheru, opt ore de joc în plus, la Roma, faţă de Simona Halep

Simona Halep, locul 2 WTA, are avantaj din punct de vedere fizic, în faţa Alexandrei Dulgheru, locul 72 WTA, înaintea meciului pe care cele două jucătoare îl vor disputa, vineri, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

397 afișări
Imaginea articolului Alexandra Dulgheru, opt ore de joc în plus, la Roma, faţă de Simona Halep

Alexandra Dulgheru (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din cauza locului din ierarhia WTA, Dulgheru a fost nevoită să joace în calificările competiţiei de la Foro Italico. Astfel, Dulgheru a învins-o, sâmbătă, pe elveţianca Lisa Sabino, locul 484 WTA, cu scor 6-3, 6-1, într-o oră şi zece minute, şi duminică pe sportiva ucraineană Lesia Tsurenko, locul 66 WTA, scor 6-2, 4-6, 6-3, după două ore şi 22 de minute, înainte a accede pe tabloul principal al turneului.

Bucureşteanca a jucat în primul tur, marţi, cu japoneza Misaki Doi, jucătoare venită din calificări şi poziţia 111 în ierarhia mondială, pe care a învins-o, cu scorul de 6-7 (2), 6-3, 6-3, după două ore şi 22 de minute.

TITLURILE ZILEI

Miercuri, Dulgheru a trecut, cu scorul de 1-6, 6-4, 7-6 (6), după două ore şi 28 de minute, de Lucie Safarova (Cehia), cap de serie numărul 12 şi poziţia 14 în ierarhia mondială, iar joi a depăşit-o, cu 6-4, 6-3, pe rusoiaca Ekaterina Makarova, locul 8 WTA, într-o oră şi 28 de minute, victorie cu care a juns în sferturi.

În schimb, Halep, datorită statutului ei de cap de serie numărul 2, a început turneul în manşa a doua, astfel că, până în sferturi, ea a disputat două partide, scurte: 6-3, 6-0, cu Alison Riske, locul 45 WTA, miercuri, şi 6-2, 6-1, joi, cu americanca Venus Williams, locul 16 WTA, ambele întâlniri durând câte 61 de minute.

În total, Dulgheru a jucat aproape zece ore (nouă ore şi 50 de minute) la Roma, în timp ce Halep a evoluat numai două ore.

Meciul dintre Dulgheru şi Halep este primul între cele două jucătoare române în competiţiile WTA, urmând a fi programat vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici