Alina Dumitru campioană olimpică la judo (Galerie Foto)

Judoka Alina Dumitru a câştigat titlul olimpic la categoria 48 kg din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, aducând prima medalie de aur pentru delegaţia României la competiţia din China.

2184 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru campioană olimpică la judo (Galerie Foto)

Alina Dumitru campioană olimpică la judo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru a învins-o în finală pe cubaneza Yanet Bermoy.

Sportiva română, care va împlini 26 de ani în 30 august, este de cinci ori campioană europeană, însă nu avea în palmares nicio medalie olimpică, după ce la Atena, în 2004, a ratat podiumul terminând pe locul cinci. Pe lângă titlurile europene, Alina Dumitru mai are în palmares două medalii de bronz la Campionatele Mondiale, în 2005 şi în 2007.

Vezi aici galerie foto

TITLURILE ZILEI

Medaliile de bronz la JO-2008 au fost cucerite de japoneza Tani Ryoko şi de argentinianca Paula Belen Pareto.

Medalia de aur obţinută de Alina Dumitru este prima pentru România în istoria acestei discipline. Palmaresul românesc la JO mai cuprinde trei medalii la judo, toate de bronz, câştigate de Mircea Frăţică şi Mihai Cioc la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984 şi de Simona Richter, la JO-2000, de la Sydney.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici