Alina Dumitru, medaliată cu aur la Campionatele Europene de judo

Sportiva Alina Dumitru a câştigat, joi, medalia de aur a categoriei 48 de kilograme, la Campionatele Europene de judo de la Istanbul, după ce a învins-o în finală pe Eva Csernoviczki, din Ungaria.

150 afișări
Imaginea articolului Alina Dumitru, medaliată cu aur la Campionatele Europene de judo

Alina Dumitru, medaliată cu aur la Campionatele Europene de judo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alina Dumitru, campioana europeană en titre la categoria 48 de kilograme, a câştigat fără probleme grupa A, după două lupte, cu Marina Cerniak (Ucraina) şi Liudmila Bogdanova (Rusia). În semifinale, Alina Dumitru a învins-o pe Laetitia Payet (Franţa), pentru ca în finală să se dueleze cu eterna sa rivală, unguroaica Eva Csernoviczki, în faţa căreia s-a impus, la fel ca anul trecut.

La aceeaşi categorie, dar în grupa C, Carmen Bogdan a fost eliminată în a doua confruntare, cu iberica Oiana Blanco, după ce câştigase în faţa sportivei israeliene Roni Schwarcz.

TITLURILE ZILEI

La categoria 52 de kilograme, Monica Ungureanu a fost eliminată în primul tur al grupei A, de rusoaica Ekaterina Buravtseva, în timp ce Andreea Cătună a ajuns până în turul secund, pierzând în faţa spaniolei Ana Carrascosa.

Andreea Chiţu a pierdut în turul inaugural, din grupa B a categoriei 57 de kilograme, la azera Kifayat Gasimova, o evoluţie excelentă având însă campioana europeană Corina Căprioriu, care a câştigat grupa D fără drept de apel. Căprioriu le-a învins pe Liraz Ben Melech (Israel) şi pe Viola Waechter (Germania), calificându-se în semifinale, fază în care a cedat în faţa sportivei austriece Sabrina Filzmoser. Astfel, Corina Căprioriu va lupta, tot joi, pentru medalia de bronz, cu italianca Giulia Quintavalle.

La masculin, sportivii români au debutat la categoria 66 de kilograme, Szoke Laszlo fiind eliminat după a doua luptă din grupa A, de Sergiy Pliyev (Ucraina), în timp ce Dan Fâşie a câştigat trei lupte în grupa D, cu Michael Mayr (Austria), Sergiu Oleinic (Portugalia) şi Sugoi Uriarte (Spania). Fâşie a fost învins în disputa pentru semifinale de Colin Oates (Marea Britanie), pierzând ulterior şi în recalificări, cu Musa Mogushkov (Rusia).

Delegaţia României la CE de la Istanbul include 14 sportivi, şase fete şi opt băieţi. După prima zi a CE de la Istanbul, vor mai intra în concurs doar băieţi: Adrian Merge şi Costel Dănculea (categoria 73 kg), Daniel Brata, Alexandru Nedelcu (categoria 100 kg), respectiv Dănuţ Simionescu şi Daniel Natea (categoria +100 kg).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici