Amicalul cu Argentina din 10 august, anulat oficial. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că a fost informată de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale.

554 afișări
Imaginea articolului Amicalul cu Argentina din 10 august, anulat oficial. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

Amicalul cu Argentina din 10 august, anulat oficial. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

"După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri, Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şi la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A a Argentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord", se arată pe site-ul FRF.

TITLURILE ZILEI

Sursa citată precizează că decizia AFA este unilaterală şi abuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daune materiale şi morale substanţiale: "Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci de gală. Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şi morale".

Federaţia Argentiniană de Fotbal anunţase, pe site-ul său oficial, încă de luni suspendarea meciului cu România, după demiterea selecţionerului Sergio Batista. Partida amicală România - Argentina era programată la 10 august, de la ora 21.45, la inaugurarea Arenei Naţionale.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a organizat, marţi, o conferinţă de presă, în care a declarat că i-a trimis omologului său din fruntea AFA, Julio Grondona, o scrisoare în care-l avertiza că forul român va cere daune substanţiale dacă meciul din 10 august va fi anulat din vina argentinienilor.

Oficialul FRF a precizat atunci că federaţia română a plătit două din cele trei rate pentru indemnizaţia echipei naţionale a Argentinei: "Contractul cuprindea şi costurile, 1.200.000 de dolari, adică 935.000 de euro, însemna doar indemnizaţia lor. Conform contractului au fost plătite două din cele trei rate, una la 12 ianuarie 2011 şi alta la 1 aprilie în acest an. Apoi 200.000 de euro costau biletele de avion, şi 50.000 de euro sejurul din România, de cazare şi transport local. Aveam prevăzute până şi locurile din tribune. Pentru federaţie şi toţi ceilalţi parteneri efortul este uriaş, iar emoţiile suporterilor le-am simţit. Mai aveam de plată o rată de 40 la sută, mai erau 480.000. Nu se negocia, dacă nu veneau cu acei jucători nu le mai dădeam banii. Dacă nu vin deloc îmi dau banii înapoi, dar nu mă încălzeşte, nu ăsta este scopul meu".

În paralel, FRF a încercat fără succes să despăgubească echipa Luxemburgului, care avea în aceeaşi dată un amical cu Portugalia, pentru a-i aduce pe lusitani la Bucureşti. De asemenea, au fost depuse eforturi pentru a-i convinge pe argentinieni să revină asupra deciziei de a suspenda meciul amical.

Vedeta argentinienilor Lionel Messi a afirmat în două rânduri că deciza AFA este greşită şi că Argentina ar trebui să meargă la Bucureşti pentru a respecta contractul încheiat pentru meciul din 10 august.

Biletele la meciul amical cu Argentina, anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, sunt valabile la partida cu Franţa, iar fanii care nu doresc să asiste la întâlnirea pe care România o va disputa, la 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, pot solicita contravaloarea tichetelor achiziţionate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici