Ana Bogdan s-a calificat în turul 3, cu o super-revenire/ Cîrstea, eliminată. CUTREMUR pe Rod Laver: principalul pericol pentru Halep şi #1 e OUT!

Ana Bogdan a reuşit cea mai importantă performanţă a carierei, după calificarea în turul trei al Australian Open. Sportiva din România a trecut în trei seturi, 1-6, 6-2, 6-3, de Iulia Putinţeva din Kazahstan, locul 54 WTA

7475 afișări
Imaginea articolului Ana Bogdan s-a calificat în turul 3, cu o super-revenire/ Cîrstea, eliminată. CUTREMUR pe Rod Laver: principalul pericol pentru Halep şi #1 e OUT!

Sorana Cîrstea, eliminată de la Australian Open

Ana Bogdan a avut emoţii în meciul cu Putinţeva doar în primul set. Încurajată permanent din tribună de o galerie românească, sportiva din Sinaia a fcăut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei iar la finalul jocului, care a durat două ore şi şase minute , a izbucnit în lacrimi, în timp ce adversara sa, Iulia Putinţeva, a refuzat să dea mâna cu arbitrul, după ce, pe întreaga durată a decisivului s-a lamentat, a protestat şi a tras de timp

Calificarea în turul trei la Australian Open îi asigură Anei Bogdan, matematic, intrarea în premieră în Top 100, ba chiar mai mult, un loc la limita primelor 90 de jucătoare ale lumii. În acest moment, este pe locul 88 în clasamentul WTA în timp real şi doar Luksika Kumkhum, Denisa Allertová, Bernarda Pera şi Eugenie Bouchard se mai află în cursă la Australian Open dintre jucătoarele ce ar putea să o depăşească.

TITLURILE ZILEI

În faza următoare a competiţiei, sportiva în vârstă de 25 de ani va evolua cu învingătoarea dintre Madison Keys, Statele Unite ale Americii, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17, şi Ekaterina Alexandrova, rusia, locul 92 WTA.

Pentru calificarea în turul 3 al Australian Open, Ana Bogdan va încasa un premiu în valoare de 93.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

Ana Bogdan: Acesta e unul din momentele acelea când eşti mândru că eşti român

Ana Bogdan a reuşit, joi, cea mai bună performanţă a carierei la un turneu de Mare Şlem. Aflată în premieră pe tabloul principal de la Australian Open, românca a întors fantastic meciul cu Iulia Putintseva (1-6, 6-2, 6-3), iar la finalul partidei a avut un mesaj special pentru românii din tribune.

Ana s-a încărcat permanent din energia dată de românii din tribune şi a ţinut să le mulţumească pentru sprijinul acordat.

"O tribună de nebuni frumoşi care m-au susţinut non stop!!! Acesta e unul din momentele acelea când eşti mândru că eşti Român, când a fi român uneşte şi bucură! Mulţumesc Români, mulţumesc Prieteni!!! Mergem mai departe!!!", a fost mesajul postat de Facebook de fata care va intra, în premieră în carieră, printre cele mai bune 100 de jucătoare ale lumii.

Cu două victorii superbe în spate, Ana se pregăteşte acum pentru cel mai important meci al carierei. Sâmbătă, Bogdan va sta, însă, faţă în faţă cu un adversar de top. Americanca Madison Keys (23 de ani, 20 WTA), semifinalistă în 2015 la Australian Open, a cedat doar şapte game-uri în primele două meciuri de la Antipozi: 6-1, 7-5 cu chinezoaica Wang şi 6-0, 6-1 cu rusoaica Aleksandrova.

Întâlnirea care o poate duce pe Ana în optimile de la Melbourne va fi prima cu Keys, fostă ocupantă a locului cinci WTA.

Sorana Cîrstea, locul 36 WTA, a pierdut, joi, în două seturi, 2-6,4-6, meciul disputat în turul doi al Australian Open împotriva jucătoarei din Cehia Lucie Safarova, locul 29 mondial şi cap de serie numărul 29 al turneului de la Mebourne.

În primul set, sportiva din Cehia a fructificat fiecare oportunitate de break avută, în timp ce Sorana a avut un procentaj dezastruos la primul seriviciu, doar 32%. În partea secundă a meciului, Cîrstea a avut un procentaj mai bun la primul serviciu însă nu a reuşit să-i facă faţă sportivei din Cehia, într-un meci în care a făcut 30 de greşeli neforţate, faţă de cele 23 ale sportivei din Cehia şi nu a reuşit să-şi apere performanţa de anul trecut, când a ajuns până în optimile competiţiei.

Safarova s-a impus la finalul unui meci ce a durat o oră şi 25 minute şi o va întâlni în turul 3 pe o altă sportivă din Cehia, Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi favorită numărul 6.

Pentru calificarea în turul secund la Australian Open, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de aproximativ 52 000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Garbine Muguruza, principalul pericol pentru Simona Halep, a fost eliminată

Garbine Muguruza este eliminată de Su Wei Hsieh (7-6/1, 6-1), iar principala ameninţare la poziţia de lider mondial pentru Simona Halep este înlăturată. Cele două ar fi putut avea un meci de totul sau nimic în semifinale, care, în cazul unei victorii, ar fi lăsat-o pe Garbine la o lungime distanţă de revenirea pe prima poziţie. Rămâne în cursă pentru trofeu Pliskova, după un dublu 6-1 cu brazilianca Haddad Maia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici