ANALIZĂ | Fed Cup: visul reportat. Ce urmează pentru România în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin în 2020

Echipa României a înregistrat în 2019 a doua sa prezenţă în semifinale, la 46 de ani distanţă de la prima participare în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin, încununată cu o prezenţă în careul de aşi. Înfrângerea 2-3 în faţa Franţei a lăsat componentele echipei noastre în lacrimi.

457 afișări
Imaginea articolului ANALIZĂ | Fed Cup: visul reportat. Ce urmează pentru România în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin în 2020

ANALIZĂ | Fed Cup: visul reportat. ce urmează pentru România în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin în 2020

 În familia tenisului românesc a început să se vorbească, natural, despre viitor. 
 
Monica Niculescu a încercat să administreze o injecţie de optimism, spunând că 2020 va fi o nouă şansă pentru echipa României în Fed Cup. "La anul, suntem în sferturi. Nu am pierdut mare lucru", declara veterana echipei noastre.

de
Cezara Paraschiv
 
SHARE

 


UTILE
Clasament Liga 1
Meciurile etapei
ProSport pe iPhone
La 46 de ani distanţă de la prima participare în competiţia pe naţiuni din tenisul feminin, încununată cu o prezenţă în careul de aşi, echipa României a înregistrat în ediţia 2019 a doua sa prezenţă în semifinale. Înfrângerea 2-3 în faţa Franţei a lăsat componentele echipei noastre în lacrimi. În familia tenisului românesc a început să se vorbească, natural, despre viitor.

TITLURILE ZILEI


Monica Niculescu a încercat să administreze o injecţie de optimism, spunând că 2020 va fi o nouă şansă pentru echipa României în Fed Cup. "La anul, suntem în sferturi. Nu am pierdut mare lucru", declara veterana echipei noastre.

Firicel Tomai, fost antrenor al Simonei Halep, declara, la rândul său, pentru ProSport, că "vom va mai ocazia şi şansa de a ajunge acolo (n.r. - în lupta pentru finală), anii următori, dacă Simona e sănătoasă şi va mai juca la acelaşi nivel câţiva ani. Vom mai avea şanse, cu siguranţă, în următorii ani - că or fi trei, că or fi patru".

În 2019, drumul spre finală a constat în doi paşi. România a început cu un prim tur contra Cehiei, echivalent cu un duel în sferturi, a urmat etapa semifinalelor şi, pentru învingătoare, rendez-vous-ul din finală (9-10 noiembrie). Pentru 2020, rămâne de văzut cum va arăta competiţia.

Cum ar arăta în acest moment Grupele Mondiale Fed Cup?

 

În acelaşi weekend în care s-au disputat semifinalele, s-au jucat şi meciurile de baraj pentru cele două Grupe Mondiale.

Grupa Mondială I pentru 2020: Franţa, Australia, România, Belarus, Cehia, Statele Unite, Germania şi Spania.

Grupa Mondială II pentru 2020: Canada, Elveţia, Letonia, Belgia (au pierdut barajul pentru Grupa Mondială I), Rusia, Japonia, Marea Britanie, Slovacia.

În actuala formulă a grupelor Mondiale, România nu va fi cap de serie pentru tragerea la sorţi a "sferturilor". România este pe şase în clasamentul naţiunilor, a pierdut o poziţie după semifinala de la Rouen. Franţa şi Australia (finalistele ediţiei 2019), plus Cehia şi Statele Unite ar urma să fie favoritele tragerii la sorţi.

Citeşte continuarea articolului în prosport.ro 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici