Andru Nenciu despre posibilul transfer al lui Dorin Rotariu la FCSB

Parcursul nenconcludent al echipei sale în acest sezon şi evoluţiile inconstante ale unor jucători cu salarii consistente îl determină pe omul care ia deciziile la FCSB, George Becali, să forţeze aducerea unui fotbalist în care crede cu toată puterea.

299 afișări
Imaginea articolului Andru Nenciu despre posibilul transfer al lui Dorin Rotariu la FCSB

Andru Nenciu despre posibilul transfer al lui Dorin Rotariu la FCSB

Omul din fruntea vicecampioanei nu şi-a luat niciodată gândul de la Dorin Rotariu şi încearcă, în aceste zile, să-l convingă pe timişoreanul de la AZ Alkmaar să vină împrumut, din iarnă, la echipa antrenată de Nicolae Dică.

Latifundiarul nu a rupt vreodată legătura cu stângaciul în vârstă de 23 de ani şi şi-a manifestat constant interesul, fie prin declaraţii de curtoazie, fie delegându-l pe Mihai Stoica, în vară, să testeze terenul în privinţa mijlocaşului format de Poli. "L-a plăcut mereu domnul Becali pe Dorin, îl apreciază şi acum, mie în sută", spune, pentru ProSport, un apropiat al fotbalistului vândut de Dinamo în Belgia. Fiul lui Ilie Rotariu, fratele geamăn al fostului internaţional, Iosif Rotariu, aparţine de Brugges, iar după ce a jucat constant, la Mouscron, sezonul trecut, a aflat că nu intră în vederile antrenorului Ivan Leko. Împreună cu familia sa şi cu oamenii care-l reprezintă a decis să plece în Olanda, la AZ Alkmaar, însă Dorin a primit credit când şi când din partea tehnicianului John van den Brom, adunând doar şase meciuri în acest sezon. "Da, e adevărat. Becali îl vrea din nou, acum, pentru că Rotariu nu joacă în Olanda. Becali ştie că-şi doreşte să evolueze meci de meci şi l-a impresionat şi felul în care a gestionat ultimele minute din meciul cu Serbia", mărturiseşte, pentru ProSport, un alt personaj din anturajul jucătorului de 1,83 m şi 73 kg.

TITLURILE ZILEI

Împrumutat de FC Brugges la AZ Alkmaar, Rotariu are o clauză de reziliere de 1,8 milioane de euro şi 25 la sută dintr-un eventual transfer, însă Becali şi-l doreşte împrumut, din iarnă, întrucât apreciază că fotbalistul bănăţean devine plusul decisiv pentru a câştiga campionatul. Rotariu a jucat la Mouscron mai ales în aripa dreaptă, dar şi vârf împins când jocul a cerut-o. Şi la naţională, Contra, de asemenea timişorean, om care îl cunoaşte pe mijlocaşul de la AZ încă de când nepotul lui Iosif Rotariu avea 10 ani, mizează pe Dorin tot în flancul drept, însă lipsa jocurilor în picioare la echipa de club îl determină să-l sară din primul 11. Dacă internaţionalul tricolor se înţelege cu FCSB, AZ trebuie să accepte să renunţe la el în iarnă. După zece etape din Eredivisie, AZ se situează pe 9, cu 12 puncte. Sâmbătă, pe teren propriu, Alkmaar întâlneşte De Graafschap.

Propunerile i-au bătut mereu la uşă lui Rotariu, încă de când activa în Ştefan cel Mare, însă în fotbalul actual, dincolo de pregătire şi talent, mai ai nevoie şi de o chimie cu antrenorul echipei la care evoluezi. Internaţionalul cu 5 selecţii şi un gol la naţională se află, din informaţiile ProSport, şi pe lista grupării din Bundesliga, VfB Stuttgart. "La meciul cu Serbia, Roti ştia că au venit oameni grei de la Stuttgart pentru a-l vedea. Informaţiile l-au motivat şi aţi văzut dezinvoltura cu care a evoluat în minutele în care a intrat pe final. Nemţii îl urmăresc de mai mult timp", explică, pentru ProSport, un personaj apropiat echipei naţionale. Vfb Stuttgart beneficiază de un lot cu o valoare totală de piaţă de aproape 150 milioane euro şi are în lot 11 străini. Antrenată de Markus Weinzierl, trupa de pe Merces Benz Arena îi are în componenţă pe Benjamin Pavard şi pe Mario Gomez. În trecut, la trupa alb-roşie, au evoluat Ionel Ganea, Ciprian Marica şi Alex Maxim. După nouă etape din Bundesliga, Stuttgart (de cinci ori campioană în istorie, ultima dată în 2007) se află pe ultimul loc, cu 5 puncte. La 23 de ani, Rotariu vrea să joace meci de meci şi analizează cu atenţie unde şi-ar putea continua cariera.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici