Anghel Iordănescu îşi încheie contractul cu Federaţia Română de Fotbal după turneul final al Campionatului European din Franţa: A fost o performanţă pentru noi că am ajuns la Euro

Anghel Iordănescu, selecţionerul României, a declarat după eşecul cu Albania, că naţionala s-a autodepăşit prin calificarea la Campionatul European din Franţa, competiţie pe care România o părăseşte după faza grupelor, dar tehnicianul nu îşi reprosează nimic pentru înfrângerea istorică cu Albania.

5489 afișări
Imaginea articolului Anghel Iordănescu îşi încheie contractul cu Federaţia Română de Fotbal după turneul final al Campionatului European din Franţa: A fost o performanţă pentru noi că am ajuns la Euro

Anghel Iordănescu, selecţioner România: A fost o performanţă pentru noi că am ajuns la Euro (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)

Imediat după meci, selecţionerul Anghel Iordănescu a avut un discurs greu de înţeles, în care a vorbit despre imensele progrese făcute de Albania în fotbalul mondial şi de faptul că România s-a autodepăşit prin calificarea în grupele Euro 2016. "Nu ne reproşăm nimic", spune Iordănescu, înainte să precizeze că singurul lucru care l-a nemulţumit a fost rezultatul.

"Chiar nu ne reproşăm nimic! Regretăm rezultatul, normal... O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a contrloat jocul. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. Am făcut o greşeală în flancul stâng, iar golul a căzut în minutul 44...

TITLURILE ZILEI

În repriza a doua am încercat să revenim în joc şi am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproşăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt!

Nu ne cade bine în niciun caz o înfrângere în faţa Albaniei, dar nu proviţi echipa asta ca pe vremea lui Gicu Dobrin sau a lui Florea Dumitrache.

Sunt jucători care evoluează în competiţii puternice şi, realist, pentru noi a fost o performanţă că am ajuns aici.

Am mai explicat situaţia lui Lucică Sânmărtean: este la o vârstă, are 36 de ani, la care e mai greu să înceapă meciurile titular. Nu mai este la prima tinereţe. Ne-a lipsit contretizarea, finalizarea.

Dacă aveam feeling la finalizare, poate puteam să marcăm", a declarat Anghel Iordănescu la Dolce Sport, imediat după meci.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici