Aproximativ 800 de fani unguri au ajuns cu trenul la Bucureşti şi vor fi duşi la Arena Naţională

Aproximativ 800 de suporteri unguri au sosit, sâmbătă, în jurul orei 13.30, la Bucureşti, cu trenul, pentru meciul România-Ungaria, din preliminariile Euro-2016, şi urmează să fie duşi direct la Arena Naţională cu 15 autobuze ale RATB, fanii aruncând cu fumigene la intrarea în gara Băneasa.

947 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 800 de fani unguri au ajuns cu trenul la Bucureşti şi vor fi duşi la Arena Naţională

Suporterii unguri care vin la Bucureşti cu trenul vor fi duşi direct la stadion, cu 15 autobuze RATB (Imagine: Silviu Matei/Arhiva Mediafax Foto)

"Trenul de aur", care a plecat de la Budapesta cu o locomotivă pictată cu chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria, a plecat la 16.15, vineri, din capitala ungară. Acesta va pleca la ora 23.00 de la Bucureşti, urmând să ajungă la Budapesta, duminică la ora 13.50.

Fanii au aruncat fumigene şi petarde la intrarea în gara Băneasa, iar pe tren erau arborate steaguri ale Ungariei.

Aproximativ 3000 de suporteri, conform FRF, vin la Bucureşti, atât cu trenul, cât şi cu maşini personale.

TITLURILE ZILEI

Autorităţile române şi maghiare au luat decizia de a-i trasporta direct la stadion pentru evitarea incidentelor de anul trecut.

Pe traseul de la gara Băneasa până la stadion, transportul va fi supravegheat şi cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie, pentru a avea imagini în timp real de pe traseu şi a evita eventuale incidente, a declarat pentru MEDIAFAX, Irina Drăgan, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române. De asemenea, suporterii vor fi filmaţi cu ajutorul unor drone comandate de la sol.

Fanii unguri au primit, la sosirea la Bucureşti, un pliant cu informaţii privind traseul, detalii despre stadion şi măsurile care trebuie să le respecte în România.

Un tren special pentru suporterii unguri care vor asista la meciul dintre cele două naţionale de fotbal a intrat în ţară la ora 02.00, prin Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, unde a staţionat aproximativ o oră, timp în care autorităţile de frontieră au verificat documentele pasagerilor.

Trenul a venit de la Budapesta, având 780 de pasageri, iar pe locomotivă sunt pictate chipurile celor mai cunoscuţi fotbalişti din Ungaria. Fanii au aruncat cu petarde, cutii şi sticle de bere şi au scandat de la ferestre "Ungaria! Ungaria" în gările din Curtici şi Arad, însă forţele de ordine nu au aplicat sancţiuni.

Suporterii unguri care vin la Bucureşti cu trenul, sâmbătă, pentru meciul de fotbal România-Ungaria vor fi duşi de la gară direct la stadion, cu 15 autobuze ale Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), în care vor fi şi jandarmi.

Fanii unguri au fost implicaţi în incidente şi la precedentul meci România-Ungaria, jucat la Bucureşti în 6 septembrie 2013. Atunci, ei au fost recalcitranţi la Gara de Nord, unde au folosit fumigene şi au încercat să forţeze dispozitivele de ordine, dar şi în Centrul Istoric, după ce s-au arătat deranjaţi de prezenţa echipelor de filmare ale televiziunilor de ştiri. Potrivit Jandarmeriei, 16 suporteri unguri au primit ulterior o interdicţie de un an pe stadioane.

În unele incidente au fost implicaţi şi suporteri români, în majoritate ai echipelor bucureştene. Unii dintre aceştia au aruncat cu pietre asupra autobuzelor care duceau fanii unguri la stadion, iar alţii, nemulţumiţi de interzicerea accesului cu băuturi alcoolice pe Arena Naţională, au agresat forţele de ordine. De asemenea, jandarmii au dejucat intenţia unor suporteri rapidişti, stelişti şi dinamovişti de a se bate între ei după terminarea meciului, 41 dintre aceştia fiind duşi la Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici