Arbitrajul în cinci, extins la Liga Campionilor şi Euro-2012

Comitetul Executiv al UEFA a decis, joi, să extindă la Liga Campionilor şi Campionatul European din 2012 (inclusiv preliminarii) arbitrajul în cinci, sistem experimentat până în prezent în Liga Europa.

13 afișări
Imaginea articolului Arbitrajul în cinci, extins la Liga Campionilor şi Euro-2012

Arbitrajul în cinci, extins la Liga Campionilor şi Euro-2012

"Comitetul Executiv a decis să folosească acest sistem în Liga Campionilor, Liga Europa şi Campionatul European. În ceea ce priveşte Liga Campionilor, sistemul va fi folosit de la meciurile de baraj până în finală. În Liga Europa, va fi ca în sezonul trecut, din faza grupelor. La Euro, sistemul va fi folosit începând din preliminarii, din luna august, şi în faza finală", a declarat secretarul general al forului, Gianni Infantino.

Arbitrajul în cinci va fi folosit şi la Supercupa Europei, dintre Internazionale Milano şi Atletico Madrid, meci ce se va disputa în data de 27 august.

TITLURILE ZILEI

Comitetul Executiv al UEFA, din care face parte şi Mircea Sandu, a mai decis să renunţe la regula conform căreia capii de serie la barajul pentru Euro-2012 joacă returul pe teren propriu. Astfel, pentru determinarea ordinii meciurilor va avea loc o tragere la sorţi.

De asemenea, Comitetul Executiv al forului european a adoptat principiul fair-play-ului financiar, care va intra în vigoare într-un mod progresiv, astfel că primele sancţiuni se vor putea aplica din sezonul 2014-2015.

"După discuţii îndelungate, uneori animate, Comitetul Executiv a aprobat regulamentul licenţierii cluburilor, drept urmare principiul fair-play-ului financiar. Este încununarea unei munci de doi ani", a declarat Gianni Infantino.

Principiul fair-play-ului financiar prevede că pentru a participa în competiţiile europene un club nu poate cheltui mai mulţi bani decât generează.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici