Arpad Paszkany spune că a cedat acţiunile deţinute la CFR Cluj către un grup de firme

Omul de afaceri Arpad Paszkany a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la clubul CFR Cluj unui grup de firme.

1129 afișări
Imaginea articolului Arpad Paszkany spune că a cedat acţiunile deţinute la CFR Cluj către un grup de firme

Arpad Paszkany (Imagine: Raul Stef / Mediafax Foto)

Omul de afaceri Arpad Paszkany a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a cedat gratuit acţiunile pe care le deţinea la clubul CFR Cluj unui grup de firme.

"Cesiunea acestor acţiuni s-a făcut fără valoare... Am cesionat acţiunile pe baza unei promisiuni contractuale a firmelor respective în ceea ce priveşte susţinerea financiară a clubului pentru următorii zece ani. Nu am autorizarea din partea lor să le fac publice, ei nu doresc funcţii de conducere la club, pur şi simplu doresc să susţină clubul prin toate căile legale şi posibilităţile Codului fiscal din România. Nu este nimeni majoritar în momentul de faţă. Este un SA care are 29 de acţionari. Toate sunt societăţi înregistrate pe teritoriul României. Eu, ca persoană fizică, nu mai sunt acţionar al clubului CFR 1907 Cluj", a spus Paszkany.

TITLURILE ZILEI

CFR Cluj are acţionari care activează în diferite domenii, printre care servicii financiare, IT, imobiliare, agricultură, a precizat Paszkany. El consideră că gruparea ardeleană are nevoie de un investitor din afara ţării pentru a evolua la un alt nivel în fotbalul internaţional.

"Din 2001 şi până în 2012 ceea ce a reuşit CFR Cluj cred că este un record într-un fel în ceea ce priveşte fotbalul european. Sunt foarte mulţi bani investiţi în acest club şi foarte, foarte multă muncă, dar ştiţi că în foarte multe locuri s-a investit mult fără să existe o răsplată în ceea ce priveşte rezultatele sportive. În urmă cu zece ani, clujenii şi ardelenii nu şi-ar fi permis să viseze să cânte imnul Ligii Campionilor în trei ediţii în şase ani pe un stadion din Cluj. Din 2012 şi eu m-am gândit într-un mod foarte realist că dacă noi dorim să creştem din punct de vedere valoric şi al cotaţiei internaţioanle acest club atunci am avea nevoie de un investitor, foarte probabil din afara graniţelor ţării, care să aibă apetit pentru fotbal şi care să dorească să trăiască aceleaşi bucurii pe care le-am reuşit noi, dar în calitate de acţionar", a explicat Paszkany.

El a precizat că echipa CFR Cluj ar avea nevoie de o infuzie de capital de 25-30 de milioane de dolari pe an, timp de cinci ani, pentru a ajunge la nivelul unei formaţii precum Şahtior Doneţk.

"Chiar în 2012 una dintre prestigioasele companii internaţionale ne-a căutat să ne facă o prezentare internaţională, în vederea încercării de a atrage un grup de firme sau un investitor. Este foarte frumos să câştigi de trei ori campionatul, de trei ori cupa, două supercupe, dar un upgrade al CFR-ului pentru mine ar însemna o participare constantă şi de mai mare amploare pe plan internaţional. Pentru asta ar trebui o infuzie de capital de cel puţin 25-30 de milioane de dolari pe an, timp de vreo cinci ani. Din păcate, până în momentul de faţă, nu am reuşit, deşi am fost în vreo două momente foarte aproape. Discuţii mai sunt deschise cu mai mulţi. Sper că participarea în cupele europene în acest an va ajuta un eventual un proces de integrare a unui investitor din afara graniţelor ţării", a afirmat omul de afaceri.

Noii acţionari ai clubului nu sunt de talia unui investitor strategic, dar au capacitatea de a asigura buna funcţionare a clubului, a mai spus Paszkany. "Începând din ianuarie 2014, eu mi-am cedat acţiunile unui grup de firme care nu sunt de talia investitorilor de care v-am vorbit, dar care pot să asigure clubului bugetul necesar pentru o prezenţă constantă şi cât mai consistentă, atât în campionatul României, cât şi pe plan internaţional. Sperăm în continuare să atragem un capital care să ne poată plasa pe altă orbită", a declarat Arpad Paszkany

El nu intenţionează să investească la altă echipă, "nici în România, nici în străinătate", şi a adăugat că s-a retras şi din acţionariatul televiziunilor Look TV şi Transilvania Live.

"Mi-am rezolvat două probleme anul acesta, am ieşit din fotbal şi am ieşit din televiziune. Eu am vândut posturile de televiziune. Timp de cinci ani colegii mei cu care am pus pe picioare cele posturi canale de televiziune să asigure emisia, atât. Procesul de predare s-a încheiat de vreo 25-30 de zile, au şi investit o sumă considerabilă în ambele posturi, vreo 6-7 milioane de euro", a spus Paszkany.

Clubul va fi sponsorizat în continuare de grupul de firme Energobit. "Este foarte importantă prezenţa grupului Energobit prin prietenul nostru Ştefan Gadola, care ne-a ajutat foarte mult şi care va fi alături de club şi de acum încolo. Sponsorul clubului în Europa League şi în campionat va fi grupul Energobit", a mai spus Paszkany.

Arpad Paszkany a preluat clubul CFR Cluj în anul 2001, când formaţia ardeleană se afla în Divizia C. În această perioadă, CFR Cluj a câştigat campionatul de trei ori (2007/2008, 2009/2010, 2011/2012), de tot atâtea ori Cupa României (2008-2010) şi Supercupa României de două ori (2009 şi 2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici