Marius Copil a urcat 33 de locuri în topul ATP, după finala cu Federer/ Andru Nenciu scrie despre performanţa românului de la turneul din Basel

Jucătorul de tenis român Marius Copil a urcat, luni, 33 de locuri în clasamentul ATP, de la locul 93 până pe locul 60 ATP, după performanţa de excepţie de la turneul din Basel.

1579 afișări
Imaginea articolului Marius Copil a urcat 33 de locuri în topul ATP, după finala cu Federer/ Andru Nenciu scrie despre performanţa românului de la turneul din Basel

Ascensiune a lui Marius Copil, în topul ATP. Românul a urcat 33 de locuri, după performanţa de la turneul din Basel

Pentru accederea în finală, Marius Copil a primit 300 de puncte ATP şi un cec în valoare de câte 209.715 euro, puncte la care se mai adaugă şi cele din calificări, astfel că tenismanul român a urcat nu mai puţin de 33 de locuri în clasament, intrând în Top 60.

Marius Copil a transmis, după finala pierdută în faţa marelui campion elveţian Roger Federer, că a trăit fiecare punct din meci şi că speră ca acesta să fie doar începutul drumului pentru el."Sper să fie doar începutul unui nou drum pentru mine. Un drum pe care mi l-am dorit şi pentru care am muncit atât de mult. Am trăit fiecare punct din finală în faţa lui Federer şi mă bucur că l-am avut ca adversar. Am învăţat foarte multe din această experienţă. Sunt norocos să am o echipă foarte bună alături de mine cu ajutorul căreia progresez în fiecare zi. Le mulţumesc tuturor celor care au venit la Basel să mă susţină şi celor care au trăit toate emoţiile în faţa televizorului. Vă mulţumesc pentru miile de mesaje frumoase!", a scris Marius Copil, pe Facebook.

TITLURILE ZILEI

Arădeanul, locul 93 ATP, venit din calificări, a reuşit meciurile carierei la turneul de la Basel, după ce a scos din competiţie doi jucători de tenis din Top 10 ATP, Marin Cilic şi Alexander Zverev, iar în finală i-a ţinut piept cu un joc ofensiv lui Roger Federer, fost lider mondial, actaulmente locul 3 ATP.

Oamenii lui Copil, de Andru Nenciu (Prosport)

Marius Copil a avut mereu lângă el puţini oameni. Puţini, dar buni.

Familia i-a fost mereu alături. Ai lui au plecat în week-end cu un avion privat din Budapesta pentru a prinde finala cu Federer şi au trăit fiecare schimb intens de mingi la fel ca pe vremea în care Marius se pregătea, la Arad, pe când era doar o bucată de carne, cu Ioan Cociuban şi, mai apoi, cu Adrian Szabo.

Fiecare minge spre Federer a fost cuprinsă cu privirea, de la câţiva metri, şi de prinţul Ştefan Dimitrie Ferdinand Sturdza, om care prin compania lui, Deesse din Elveţia, îl sponsorizează pe Marius, aşa cum a făcut-o şi cu liderul mondial de la fete. Un alt sponsor important al arădeanului este Eric Sturdza şi banca lui.

A avut mereu lângă el puţini oameni. Puţini, dar de calitate.

În copilărie, după ce a plecat din România, a pus toată puterea lui în mingile care plecau glonţ către terenul lui Ditmar Weiss. Timp de trei ani. Părinţii lui au simţit că se coace ceva bun şi i-au luat bilete de America.

După ce pe la 13 ani asculta şi îşi scrijelea în minte orice detaliu spus, în Munchen, de Oliver Gross, Marius s-a mutat într-un colţ de Rai, la Fort Lauderdale, lângă Miami. Încă un pas care-i întărea ideea care-şi făcuse cuib în mintea lui: elita lumii. Undeva, cândva. Ca titlul filmului lui Jeannot Szwarc, cu Jane Seymour şi Christopher Reeve. 

Omul care l-a dus pe Roddick pe acoperişul tenisului mondial, francezul Tarik Benhabiles, i-a cizelat loviturile cu precizie, iar la 15 ani, arădeanul simţea că i se deschid noi perspective. A jucat primul meci la "profi" şi reverul cu o singură mână căpăta din ce în ce mai multă forţă.

Când a împlinit 16 ani.... CITEŞTE CONTINUAREA

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici