Atac mişelesc, partidă nebunească. Ce scrie presa internaţională despre incidentele de la meciul Petrolul - Steaua

Presa internaţională a scris, luni, despre incidentele de la meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, ce au dus la suspendarea jocului, calificând drept "nebunească" partida şi "brutală" agresiunea a cărei victimă a fost stelistul George Galamaz.

2975 afișări
Imaginea articolului Atac mişelesc, partidă nebunească. Ce scrie presa internaţională despre incidentele de la meciul Petrolul - Steaua

Atac mişelesc, partidă nebunească. Ce scrie presa internaţională despre incidentele de la meciul Petrolul - Steaua (Imagine: Laurentiu Mich/Mediafax Foto)

"Agresiune brutală asupra jucătorului Galamaz, de la Steaua", a titrat cotidianul argentinian MundoD, precizând că fotbalistul a fost victima unui "atac mişelesc".

Dia a Dia, tot din Argentina, scrie că partida a fost "nebunească". "Un suporter a lovit un jucător al Stelei. Agresorul a fost atacat de doi fotbalişti, care au fost eliminaţi. Apoi jocul a fost suspendat din cauza unei petarde. Partida din România a avut toate ingredientele, dar nu s-a terminat", menţionează sursa citată.

TITLURILE ZILEI

"Incidente grave în campionatul României", a titrat jurnalul spaniol Marca, care a calificat incidentul drept "neplăcut" şi lovitura dată de suporter drept "extrem de puternică".

"Un fan loveşte un jucător şi îi fracturează osul malar", a notat cotidianul mexican Record, adăugând că "în România violenţa generată de suporteri a ajuns pe teren" şi că la partida dintre Petrolul şi Steaua s-au văzut "imagini antisportive".

Agenţia spaniolă EFE a scris că "un spectator a lovit cu pumnul un fotbalist al echipei Steaua în plin meci", iar jurnalul El Mundo a notat că "o violenţă spontană a adus haosul la un meci din România".

"Un suporter loveşte cu pumnul un jucător", a titrat şi cotidianul As, care consideră, de asemenea, brutală agresiunea asupra lui Galamaz.

Terra Brasil a scris: "Jucător de fotbal rănit în teren, în România", iar jurnalul portughez Record a titrat "Violenţă în România", menţionând că meciul de duminică s-a încheiat în cel mai urât mod.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti, Adrian Oancea, a declarat, duminică seară, că s-a întocmit dosar penal pentru suporterul intrat pe teren la meciul cu Steaua şi că atât organizatorul cât şi firma de pază au primit sancţiuni financiare.

"Din cauza violenţelor care au avut loc pe stadion la partida Petrolul - Steaua, s-a luat decizia suspendării jocului. Jandarmeria a luat următoarele măsuri: pentru persoana care a intrat pe suprafaţa de joc s-a luat măsura întocmirii dosarului penal pentru lovire, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dosarul urmând să fie înaintat Parchetului Ploieşti. De asemenea s-a luat măsura sancţionării organizatorului cu amendă de la 5.000 la 50.000 de lei şi s-a luat măsura sancţionării firmei de pază pentru nerespectarea planului de acţiune cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 5.000 de lei. Vor continua cercetările", a spus Oancea.

Meciul Petrolul Ploieşti - Steaua, din etapa a XII-a a Ligii I, a fost suspendat, duminică seară, după mai multe incidente ce au avut loc în prima repriză, declanşate în urma intrării pe teren a unui suporter al echipei gazdă.

Clubul Petrolul Ploieşti riscă patru etape de suspendare după incidentele de la meciul cu Steaua, iar steliştii Răzvan Stanca şi Novak Martinovici câte şase etape, conform regulamentului, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul LPF.

Martinovici şi Stanca riscă maxim şase etape de suspendare pentru lovire, pentru că ei nu s-au apărat, deşi ar putea fi încadraţi la autoapărare, însă ei fug spre fan şi îl lovesc. "În mod normal ar primi pe la trei etape. Petrolul riscă maxim patru etape de suspenadre şi pierderea prin forfait, conform articolului 83, punctul 1, liniatul C privind neasigurarea protecţiei pentru jucători şi oficiali. Amenda este de minin 100.000 de lei şi poate ajunge până la un milion", au menţionat sursele citate.

Pentru aruncarea petardei şi lovitură, se dau câte patru etape de suspendare, "dar se ia sancţiunea cea mai grea, câte patru etape, la care se poate adăuga un spor de jumătate, adică două etape, dar fără a depăşi acel număr de două etape", conform surselor LPF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici