Becali consideră "de râs" acţiunea MApN împotriva FC Steaua privind folosirea mărcii Steaua

Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua cere judecătorilor Tribunalului Bucureşti anularea mărcii Steaua, aflată din anul 2004 în proprietatea societăţii Fotbal Club Steaua Bucureşti SA, însă finanţatorul echipei de fotbal Gigi Becali susţine că demersul CSA este "de râs" şi fără sorţi de izbândă.

223 afișări
Imaginea articolului Becali consideră "de râs" acţiunea MApN împotriva FC Steaua privind folosirea mărcii Steaua

Becali consideră "de râs" acţiunea MApN împotriva FC Steaua privind folosirea mărcii Steaua (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

"Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu este de acord ca sigla-simbol a clubului, ca reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale, care a făcut nume şi renume în arena sportivă internă şi internaţională de-a lungul a 58 de ani de activitate sportivă, să fie cesionată abuziv şi nelegal unei grupări private, chiar dacă ea se numeşte SC Fotbal Club «Steaua» Bucureşti", arată colonelul George Boroi, comandantul CSA Steaua, conform cotidianului Adevărul.

TITLURILE ZILEI

Potrivit sursei citate, MApN susţine că singura instituţie abilitată să deţină şi să folosească marca "Steaua Bucureşti" este Clubul Sportiv al Armatei, cu atât mai mult cu cât instituţia nu a acceptat niciodată înregistrarea mărcii la OSIM de către altcineva. Becali a obţinut marca Steaua prin cesiune de la Asociaţia Fotbal Club Steaua Bucureşti, societatea care a administrat clubul înainte de 2004 şi care s-a dizolvat în 2006, apoi a înregistrat-o la OSIM.

"Precizăm că nu întâmplător SC Fotbal Club «Steaua» Bucureşti a solicitat Asociaţiei Fotbal Club Steaua Bucureşti cesionarea mărcii, întrucât CSA Steaua nu a fost de acord şi nu şi-a dat consimţământul ca SC Fotbal Club «Steaua» Bucureşti să-şi înregistreze marca", le-a transmis judecătorilor George Boroi.

În replică, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, la Sport.ro, că acţiunea înaintată de preşedintele CSA Steaua, George Boroi, prin care contestă legitimitatea folosirii siglei şi a numelui clubului FC Steaua, nu are nicio şansă de reuşită în instanţă.

"Este numai o chestie cu care se fac de râs. Altceva nu e. E la mintea cocoşului. Toate actele au fost aprobate acum opt ani. Ele au fost aprobate nu de Becali ci de către vreo opt-nouă generali şi colonei ai lor, ai clubului Sportiv al Armatei Steaua. Ei au aprobat lucrurile astea", a spus Becali.

Becali se întreabă de ce acţiunea împotriva FC Steaua nu s-a făcut în urmă cu mai mulţi ani, când au fost întocmite contractele cu MApN privind folosirea bazei sportive din Bulvardul Ghencea. "Ei n-au ştiut că există lucrurile astea? Ei au dormit opt ani de zile, au fost prin Siberia, Kazahstan şi s-au întors după opt ani... Vii după opt ani de zile, când tu ca club al Armatei mă accepţi, faci contract cu mine pe stadion, ca şi Societate Comercială Steaua, o accepţi şi după opt ani spui că n-ai voie? Câtă tâmpenie poate să existe? Noi facem acte comerciale opt ani de zile şi după opt ani ei vin şi spun că n-au ştiut că se numeşte Steaua şi ne contestă?", s-a întrebat el.

Finanţatorul stelist crede că Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, are ceva împotriva lui. "Există o mentalitate a lui Gabi Oprea şi a lui Zisu. Gabi Oprea a fost tot timpul împotriva mea, nu ştiu de ce. Eu i-am făcut mereu numai bine. Dar mult bine. Nu ştiu ce are, dar nu mai are mult. Cât îl mai folosesc ăştia cu voturile...", a concluzionat Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici