Becali, "reîncarcat" după "silenzio stampa" din campania electorală. Câte telefoane vor fi pe banca de rezervă a Stelei, care vor fi fundaşii centrali titulari şi cu cât mai înalţi decât el trebuie să fie jucătorii aduşi

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că atât timp cât echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf se va afla pe primul loc, niciunul dintre secunzi nu va avea telefon pe bancă, în caz contrar colaboratorii acestuia vor deţine câte "şapte" asemenea aparate.

185 afișări
Imaginea articolului Becali, "reîncarcat" după "silenzio stampa" din campania electorală. Câte telefoane vor fi pe banca de rezervă a Stelei, care vor fi fundaşii centrali titulari şi cu cât mai înalţi decât el trebuie să fie jucătorii aduşi

Gigi Becali (Imagine: Bogdan Iordache / MediafaxFoto)

Gigi Becali a afirmat că în cazul în care după aceste şapte etape, echipa nu se va afla pe primul loc, atunci toţi oamenii de pe bancă vor avea câte şapte telefoane la ei.

"Nu am spus niciodată că nu vor exista telefoane pe bancă. I-am spus că i se vor face toate poftele şi condiţiile. E un general care comandă oştile, iar eu îi dau totul, pentru că eu sunt împăratul. Dacă eşti în pericol să pierzi războiul, atunci vine împăratul cu alte întăriri. Nu o să aibă nimeni voie cu telefon pe bancă timp de şase-şapte meciuri şi se poate continua pe viaţă. Dar dacă nu vor fi pe locul 1, atunci fiecare va avea câte şapte telefoane pe bancă", a spus Becali în prima conferinţă de presă după mai bine de o lună de zile, timp în care s-a aflat în campanie electorală.

Gigi Becali a afirmat că l-a numit pe Reghecampf la conducerea Stelei datorită rezultatelor obţinute la Concordia Chiajna. "Noi vorbim pe fapte şi nu pe vorbe. Un singur lucru l-a propulsat la Steaua, a luat pe Chiajna, o echipă care trebuia să fie pe locul 29, nu pe 18 şi i-a dus pe 10. A făcut din rahat bici şi l-a mai făcut să şi pocnească. Nu ştiu cum a făcut-o. A bătut echipe mari, dar l-am şi studiat la apariţiile publice. Mi-a încântat inima că a zis că are nevoie de două luni pentru a lua titlul. Cred că este un antrenor puternic", a adăugat Becali.

Finanţatorul Stelei a menţionat că Reghecampf va face trei antrenamente pe zi şi că mijlocaşului Tibi Bălan i se va mai oferi o şansă la Steaua. "Mi-a zis că vrea un singur lucru că face antrenamente tari şi că îi face pe jucători să vomite şi că nu doreşte ca jucătorii să aibă un refugiu la patron. Până acum oricum nimeni nu şi-a permis să facă asta, pentru că generalul comandă. El face trei antrenamente pe zi, nu ştiu de ce. Pe Bălan dacă o să avem vreo ofertă, o să îl dăm, dacă nu, i-am zis lui Reghecampf să îl bage la ghilotină, poate iese ceva bun din el. Pe Tibi Bălan l-am luat din cauza lui Piţurcă, pentru că îl lua la echipa naţională. De acum încolo nu vom mai lua jucători pe care nu îi văd eu înainte", a completat Becali.

După ce Reghecampf i-a spus de intensitatea antrenamentelor, Becali susţine că s-a întâlnit cu jucătorii stelişti convocaţi la echipa naţională, iar aceştia au solicitat ca pe lângă şedinţele de pregătire fizică, să exerseze şi scheme de joc. "Eu i-am chemat pe toţi cei şapte jucători care au fost la echipa naţională şi le-am spus că ei sunt nucleul de bază al echipei, dar că îi rog ceea ce mi-a cerut Reghecampf. Am bătut palma cu ei şi le-am mai spus că ei ţin echipa, iar pe ceilalţi îi trimit repede la plimbare dacă vor comenta. Ei sunt fraţii mei, că mergem la război. Am vorbit cu jucătorii despre antrenamente şi mi-au spus că au şi ei o rugăminte şi chiar m-au întrebat dacă ştiu de ce nu a luat Steaua niciun titlu de multă vreme, pentru că nu fac antrenamente tactice: «Nea Gigi, te-ai întrebat de ce în ultimii zece ani nu ai mai luat niciun titlu chiar dacă ai schimbat 16 antrenori? Pentru că fazele fixe nu le-au repetat decât doi antrenori, iar unul dintre aceştia era Olăroiu». Reghecampf a răspuns că ăsta e punctul lui forte", a explicat Becali.

Una dintre solicitările lui Becali a fost ca Vlad Chiricheş şi Florin Gardoş să reprezinte noul cuplu de fundaşi centrali la Steaua. "L-am rugat pe Reghecampf ca Chiricheş şi Gardoş să fie cuplul de fundaşi centrali. Nu mai vreau ca echipa ţării mele să nu aibă rezultate, iar prietenul meu Piţurcă să sufere".

Gigi Becali a povestit şi modul în care au decurs negocierile cu preşedintele de onoare al Ceahlăul Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, pentru transferul fundaşului Andrei Dumitraş. "«Pinalti» a zis că îmi dă un jucător să îl pomenesc. L-am întrebat cine? Dumitraş. Cât face? 300.000 de euro. Ia banii. Pe Andrei Pavel nu am dat niciun ban, am făcut doar demersurile necesare, dar îl mai las doi ani să crească la Ceahlăul", a subliniat Becali.

Potrivit lui Becali, Steaua nu va mai transfera jucători care nu sunt cu cel puţin un centimetru mai înalţi decât el. "Despre Doru Bratu mi-a zis că va fi cel mai bun fundaş după ce îşi va reveni cu accidentarea. Pe Adi Popa l-a vrut Reghecampf, dar eu nu mai vreau jucători nici de statură. Dacă e mai mic ca mine nu îl mai iau. Eu mă consider scund şi am 1,74 metri, aşa că cei care se vor transfera trebuie să fie cu un centimetru mai înalţi ca mine", a mai spus Becali.

După ce i s-a explicat că Lionel Messi are doar 1,69 metri înălţime, Becali a replicat: "Messi are motoraş cu reacţie şi e din oţel din acela special de pe lună, că pe pământ nu se găseşte aşa ceva. Nu o să se mai nască om cu reacţie la fund ca Messi. Nu îţi vine să crezi că există. El îi ia pe Maradona, Pele, Platini şi Eusebio şi îi bagă pe toţi într-un sac, e peste ei".

Steaua mai are nevoie de doar un jucător, susţine Becali. "Mai avem nevoie de un singur jucător, un număr 10 din sistemul 4-2-3-1, de un al doilea atacant. Noi pe Dică nu îl avem. Nu mi-am dat seama de valoarea lui. Am găsit un jucător, dar trebuie să îl văd şi eu. M-am luat după Lucescu. A zis ceva, iar eu am băgat la cap, am ţinut minte. El e singurul care nu a greşit. A zis că de la mijloc în sus merge doar pe brazilieni, aşa fac şi eu acum. Argentinienii sunt mai agresivi, dar nu dau frumuseţe jocului ca brazilienii, iar Steaua are nevoie de frumuseţe ca să scoatem banii pentru Arena Naţională", a precizat Becali.

Singurul jucător pentru care Steaua a avut o ofertă a fost Vlad Chiricheş, în timp ce pentru Tătăruşanu sau Tănase nu a fost înaintată nicio sumă de bani. "Am avut o ofertă pentru Chiricheş de şase milioane, dar eu am cerut 10. Oferta nu era din Franţa, era din Italia. El e un fundaş cum nu prea găseşti în afară, are forţă, tehnică şi viteză. Tănase n-are nicio ofertă, dar nu îl vând pentru că nu îmi convine. Mai rămâne doi ani de zile, iar dacă cei de la FC Argeş vor 500.000 de euro pe diferenţa de 50 la sută, atunci îl vând, că nu îmi convine să îl vând cu patru milioane şi să iau două înapoi, în condiţiile în care am plătit 1,5 milioane. Pentru Tătăruşanu nu a venit nicio ofertă, dar i-am zis că îl las să plece, dacă îi vine o ofertă până pe 20 iulie. După acea dată nu mai pleacă nicăieri. Cu Iliev nu ne-am înţeles, dar dacă e aici probabil că nu are o altă ofertă şi că va semna", a conchis Becali.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici