Boxerul Viorel Simion a câştigat meciul cu Nika Kokashvili, la gala de la Szekesfehervar

Boxerul român Viorel Simion şi-a trecut în cont cea de a 22-a victorie în ringul profesionist. Pugilistul aflat sub contract cu Sorin Florea (King Promotion) s-a impus la puncte, sâmbătă, după opt reprize, în faţa georgianului Nika Kokashvili. Gala a avut loc la Szekesfehervar (Ungaria).

273 afișări
Imaginea articolului Boxerul Viorel Simion a câştigat meciul cu Nika Kokashvili, la gala de la Szekesfehervar

Boxerul Viorel Simion a câştigat meciul cu Nika Kokashvili, la gala de la Szekesfehervar

Planul lui Sorin Florea de a-l duce din nou pe Viorel Simion la un meci de titlu mondial a început perfect. Viorel Simion a făcut un meci bun la Szekesfehervar, lângă Budapesta, în gala organizată de Felix Promotion (prin Felix Racz) în colaborare cu King Promotion. ”A fost adversarul perfect pentru un meci de revenire”, spune Sorin Florea. Viorel nu mai boxase din octombrie 2018, când cedase înainte de limită în faţa americanului Shakur Stevenson, cel care este considerat noul Mayweather al Americii. La 21 de ani, Stevenson are 11 victorii şi deţine deja trei centuri continentale. Simion a intrat în acel meci nerefăcut complet după o accidentare, iar riscul asumat s-a transformat într-o înfrângere neplăcută, dar care nu-i limitează opţiunile.

TITLURILE ZILEI

La meciul de sâmbătă, disputat în limitele categorie super-pană (59 kg), ”Bombardierul” nu a forţat niciun moment victoria. A controlat lupta cu autoritate, ţinând mijlocul ringului, iar atunci când a apărut o oportunitate a punctat eficient. În repriza a patra, o combinaţie încheiată cu upercut în abdomen l-a făcut pe georgian să arunce proteza, în lipsă de aer. Meciul a continuat, în nota de dominare a lui Viorel Simion, care a primit la final decizia în unanimitate. ”Aveam nevoie să boxez cât mai multe reprize, de aceea nu am forţat. În două zile sunt din nou în sală, pentru că în iunie s-ar putea să urc din nou în ring. Există o variantă în Germania, cu un boxer cu un palmares frumos, dar să vedem ce spune domnul Sorin Florea”, a spus Viorel la final. Simion (37 de ani) are în palmares 22 de victorii (9KO) şi 3 înfrângeri.

În cadrul aceleiaşi gale a mai boxat un român. Daniel Buciuc (26 de ani, 7-0, 3KO) s-a impus la puncte, după şase reprize, în faţa georgianului Merab Turkadze (30 de ani, 5-6, 2KO), în cadrul categoriei semimijlocie (67 kg). Buciuc este un pugilist cu un potenţial remarcabil, pe care King Promotion îl creşte cu atenţie. ”Anul acesta, vrem să-i dăm şansa de a boxa pentru o centură continentală sau inter-continentală”, spune Sorin Florea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici