Burleanu: E îngrijorător că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, că este îngijorător faptul că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile până în termenele regulamentare şi acum riscă depunctarea pentru încălcarea fair-play-ului financiar.

231 afișări
Imaginea articolului Burleanu: E îngrijorător că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile

Burleanu: E îngrijorător că grupările din Liga I nu au înţeles că trebuie să îşi plătească datoriile

"Este o repercusiune a celor stabilite din punct de vedere financiar a acestui sistem, trebuie să ai acea stabilitate. E îngrijorător deoarece cluburile nu au înţeles că trebuie să-şi plătească toate datoriile. Ştiau că va veni o astfel de zi în care situaţia financiară a clubului e monitorizată. E unul dintre elementele introduse anul trecut în sistemul acesta de licenţiere. E o problemă, dar avem un sistem de licenţiere care trebuie protejat. Nu poţi să rămâi în bătaia vântului cu salarii neplătite. Sistemul trebuie protejat şi continuat cu orice preţ", a spus preşedintele FRF.

TITLURILE ZILEI

Directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul FRF, Viorel Duru, va propune Comisiei de Disciplină, la 15 noiembrie, depunctarea cluburilor care au încălcat fair-play-ul finaciar, aplicat în premieră în Liga I în actualul sezon.

Conform unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul FRF, nouă dintre cele 14 cluburi ale Ligii I au raportat la 30 iunie datorii către angajaţi şi alte grupări. Acestea aveau ca termen limită pentru achitarea restanţelor data de 30 septembrie, în caz contrar putând fi penalizate cu deducerea a câte un punct pentru fiecare categorie de datorii.

Un al doilea termen în cadrul fair-play-ului financiar este 31 octombrie, dată la care cluburile vor fi sancţionate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii. În total un club care încalcă fair-play-ul financiar poate fi sancţionat cu maximum şase puncte, trei pentru datoriile către alte grupări şi trei pentru cele către angajaţi.

Răzvan Burleanu a fost prezent, marţi, la turneul militar "Împreună pentru România", organizat la Centrul Naţional Buftea. La competiţia înscrisă în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei Române, au participat echipele de fotbal reprezentative ale Ministerului Apărării Naţionale, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o selecţionată a militarilor americani de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici