Burleanu spune că a salutat sentinţele în Dosarul transferurilor

Noul preşedinte al FRF, Răzvan Buleanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a salutat sentinţele dictate în Dosarul transferurilor, în care a fost condamnat la închisoare cu executare şi contracandidatul său Gheorghe Popescu, pentru că în România trebuie să funcţioneze statul de drept.

144 afișări
Imaginea articolului Burleanu spune că a salutat sentinţele în Dosarul transferurilor

Burleanu spune că a salutat sentinţele în Dosarul transferurilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Constituţia îi dă acest drept preşedintelui României (n.r. - de a-l graţia pe Gheorghe Popescu), după ce are un aviz de la Ministerul Justiţiei. Ca un alt punct de vedere, eu am salutat decizia la acel moment (n.r. - soluţia instanţei în Dosarul transferurilor), pentru că noi trebuie să vorbim de o funcţionare a statului de drept. Văd că în ultimii ani drumul pe care îl parcurge justiţia noastră este un drum corect de care avem nevoie. România, ca stat, trebuie să intre într-o zonă care ne solicită aceste exigenţe. Pur şi simplu să renunţăm la balcanism şi să ne uităm spre Europa", a declarat Burleanu.

Marţi, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni de fotbal judecaţi în dosarul transferurilor. Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare, la fel ca fostul impresar Ioan Becali, impresarul Victor Becali a fost condamnat definitiv la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, fostul preşedintele al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, fostul fotbalist Gheorghe Popescu a fost condamnat definitiv la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare, iar fostul acţionar al FC Dinamo şi U Craiova, Gigi Neţoiu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

În urma condamnării în dosarul transferurilor, Gheorghe Popescu nu a mai putut candida la funcţia de preşedinte al FRF.

Preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, a fost ales, miercuri, la conducerea Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici