Campania media "România în mişcare" a fost lansată - VIDEO

Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat campania "România în mişcare", realizată de agenţia Eventures a Amaliei Năstase, cu sprijinul BRD şi care are ca protagonişti sportivi renumiţi precum Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Elisabeta Lipă, Leonard Doroftei şi Gabi Szabo.

150 afișări
Imaginea articolului Campania media "România în mişcare" a fost lansată - VIDEO

Campania media "România în mişcare" a fost lansată (Imagine: Mediafax Foto)

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Ministerul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, ministrul Tineretului şi Sportului a anunţat lansarea campaniei "România în mişcare", prin care instituţia îşi propune să stimuleze practicarea sportului de masă prin schimbarea percepţiilor părinţilor despre consecinţele practicării sportului de întreţinere.

"Obezitatea şi sedentarismul sunt două dintre problemele grave cu care se confruntă cetăţenii Uniunii Europene, probleme cauzate, în mare parte, de lipsa de mişcare şi de alimentaţia nesănătoasă. Această situaţie se va agrava în anii următori, dacă nu sunt luate măsuri rapide şi imediate. Statisticile arată că, în perioada imediat următoare, peste 20% din populaţia adultă a Uniunii Europene va suferi de obezitate, ceea ce înseamnă aproximativ 150 milioane de persoane. Ceea ce este grav este faptul că obezitatea a atins, în ultimii ani, din ce în ce mai mulţi tineri, estimându-se că 15 milioane de copii şi adolescenţi suferă din cauza acestei boli, numărul lor crescând cu 400.000 anual", a declarat Monica Iacob-Ridzi.

TITLURILE ZILEI

Campania are ca protagonişti legende ale sportului româneşti, asumate ca modele pentru generaţiile viitoare şi anume Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Adrian Mutu, Leonard Doroftei, Gabi Szabo, Elisabeta Lipă şi Gheorghe Hagi. Aceştia au participat pro bono la campanie, care va fi difuzată în regim de campanie socială.

Spoturile au fost realizate de agenţia Eventures, coordonată de Amalia Năstase, producţia acestora fiind finanţată de BRD Societe Generale.

"BRD este în mod tradiţional un suporter al sportului românesc. De această dată ne-am asociat acestui program pentru că este unul generos, şi pentru că instituţia noastră are valori comune cu sportul de performanţă - spiritul de echipă, inovaţia - fapt reflectat şi în alegerea celor trei mari sportivi Nadia, Hagi şi Ilie Năstase ca ambasadori ai brandului", a spus Bianca Dordea de la BRD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici