Care este motivul pentru care aripa echipei naţionale de rugby a României nu va pleca alături de colegi la Cupa Mondială din Noua Zeelandă

Aripa echipei naţionale de rugby a României, Cătălin Fercu, nu va face deplasarea în Noua Zeelandă pentru Cupa Mondială, deoarece are frică de avion, a declarat, marţi, cu ocazia prezentării lotului, preşedintele Federaţiei Române, Alin Petrache.

267 afișări
Imaginea articolului Care este motivul pentru care aripa echipei naţionale de rugby a României nu va pleca alături de colegi la Cupa Mondială din Noua Zeelandă

Care este motivul pentru care aripa echipei naţionale de rugby a României nu va pleca alături de colegi la Cupa Mondială din Noua Zeelandă (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

În locul lui Fercu a fost convocat Adrian Apostol de la Farul Constanţa.

"Fercu nu va face deplasarea cu noi. A anunţat acum câteva zile că are o problemă personală cu zborurile de lungă durată. Suntem dezamăgiţi cu toţii de hotărârea lui. În locul lui Cătălin Fercu va veni Adrian Apostol de la Farul. Fercu nu s-a certat cu nimeni, pentru mai multe detalii, întrebaţi-l pe el", a spus Petrache.

Alin Petrache are aşteptări mari de la ediţia din 2011 a Cupei Mondiale: "Aşteptările sunt mari. Am avut o calificare grea şi vom avea o Cupă Mondială şi mai grea. Sper ca după această Cupă Mondială să urmeze patru ani în care să arătăm că vom creşte în continuare. Echipa Georgiei este puternică, a luat avans faţă de noi. Încercăm să demonstrăm totuşi contrariul la această Cupă Mondială", a adăugat Petrache.

TITLURILE ZILEI

Antrenorul Romeo Gontineac consideră că naţionala României a obţinut o performanţă prin simpla calificare la Cupa Mondială. "Este o grupă pe care nu am ales-o. E deja o performanţă pentru noi că ne-am calificat, dar asta nu înseamnă că dacă nu ne-am ales grupa că mergem cu braţele jos, chiar dacă în grupa noastră este o candidată la titlul mondial, mă refer la Anglia. O să mergem să demonstrăm că se face rugby şi în România, chiar dacă suntem outsideri", a explicat Gontineac.

Romeo Gontineac crede că România poate obţine un rezultat surprinzător în partida de deschidere contra Scoţiei. "La aproape toate meciurile de deschidere de la Cupa Mondială am făcut meciuri bune, poate mai puţin în 1995 contra Canadei. În 2003 am avut un meci extraordinar cu Irlanda, în 2007 contra Italiei la fel. Cred că vom face un prim meci foarte bun contra Scoţiei. Dacă nu o să-i batem, sperăm să luăm cel puţin punctul bonus, iar celelalte echipe să-şi pună nişte semne de întrebare", a precizat Gontineac.

Căpitanul Marius Tincu speră ca România să obţină cel puţin o victorie în Noua Zeelandă. "Avem o grupă foarte grea. Anglia, Scoţia şi Argentina se vor bate pentru primele două locuri. Aşteptăm o victorie cu Georgia şi să avem meciuri bune cu celelalte naţiuni", a mai spus Tincu.

Vice-căpitanul Cristian Petre crede că jucătorii echipei naţionale au un moral foarte bun înaintea confruntărilor contra Scoţiei, Argentinei, Angliei şi Georgiei. "Este o onoare să fim calificaţi la fiecare ediţie a Cupei Mondiale. Avem un moral foarte bun, chiar dacă am luat bătaie în ultimul meci de verificare cu Perigueux. Nu vom avea frică de avion, ne vom ţine de mânuţe şi vom încerca să trecem", a menţionat Petre.

Jucătorii echipei naţionale vor pleca, marţi seară, spre Noua Zeelandă, urmând să ajungă la Christchurch după un drum de aproximativ 40 de ore şi escale la Viena, Dubai, Bangkok şi Sydney.

Lotul care va fi deplasat în Noua Zeelandă este următorul:

Grămada:

Linia I: Nicolae Nere (Steaua), Mihăiţă Lazăr (Aix en Provence), Silviu Florea (Bordeaux), Dragoş Dima (Blagnac), Paulică Ion (London Irish), Marius Tincu (Perpignan), Bogdan Zebega (Steaua);

Linia a II-a: Valentin Ursache (Aix en Provence), Cristian Petre (Saint Etienne), Valentin Popârlan (CSM Bucureşti), Cosmin Raţiu (Dinamo);

Linia a III-a: Ovidiu Toniţa (Perpignan), Mihai Macovei (Baia Mare), Daniel Carpo (Farul Constanţa), Daniel Ianuş (Steaua), Stelian Burcea (Timişoara);

Treisferturi:

Mijlocaşi la grămadă: Lucian Sîrbu (Millau), Valentin Calafeteanu (Timişoara), Florin Surugiu (CSM Bucureşti);

Mijlocaşi la deschidere: Dănuţ Dumbravă (Steaua), Ionuţ Dimofte (Baia Mare);

Centri: Csaba Gal (Baia Mare), Constantin Gheară (Farul Constanţa), Ionel Cazan (Steaua);

Aripi: Adrian Apostol (Farul), Mădălin Lemnaru (Timişoara), Ştefan Ciuntu (Baia Mare);

Fundaşi: Florin Vlaicu (Steaua), Iulian Dumitraş (Lourdes), Cătălin Nicolae (Farul Constanţa).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici