Cât ar costa refacerea gazonului de pe Arena Naţională?

Acţionarul FC Rapid, George Copos, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că refacerea gazonului de pe Arena Naţională ar costa aproximativ 200.000 de euro, bani pe care clubul giuleştean, FC Steaua şi Oţelul Galaţi sunt dispuse să îi investească, dar au nevoie de acordul Primăriei Capitalei.

160 afișări
Imaginea articolului Cât ar costa refacerea gazonului de pe Arena Naţională?

Cât ar costa refacerea gazonului de pe Arena Naţională? (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

"Noi, Steaua şi Oţelul Galaţi avem nevoie de un teren bun pe Arena Naţională pentru meciurile din Liga Europa şi Liga Campionilor. Am vorbit cu cei de la Steaua şi Oţelul şi suntem gata să ne implicăm financiar, dar asta nu se poate face fără acordul proprietarului, care este Primăria Capitalei. Refacerea gazonului ar costa în jur de 200.000 de euro, dar e nevoie de acordul Primăriei", a explicat Copos.

Oficialul rapidist susţine că primarul Sorin Oprescu trebuie să ia o decizie astăzi în ceea ce priveşte gazonul Arenei Naţionale pentru a nu fi prea târziu. El afirmă că România s-a făcut de ruşine cu terenul de joc în urma partidei cu Franţa de marţi seara. "În 15 septembrie, joacă pe Arena Naţională Steaua, în 27 septembrie, Oţelul Galaţi, iar în 29 septembrie, Rapidul. Şi înaintea fiecarei partide sunt câte două antrenamente oficiale. Nu vreau să mă gândesc cum va fi gazonul. Trebuie să se ia o decizie urgentă. Astăzi trebuie să ia o decizie primarul Sorin Oprescu. Ne-am făcut de ruşine la nivel de echipă naţională, şi dacă gazonul rămâne aşa ne facem de ruşine şi în cupele europene", a precizat acţionarul majoritar al FC Rapid.

TITLURILE ZILEI

În opinia lui George Copos, gazonul de pe Arena Naţională a pus în pericol integritatea jucătorilor la meciul România - Franţa. "Din păcate terenul a fost cultură de cartofi, a pus în pericol integritatea jucătorilor. Dar, în acelaşi timp, această cultură de cartofi ne-a avantajat. Pentru că pe un teren normal România nu ar fi terminat la egalitate partida cu Franţa. La gazonul de acolo sunt probleme importante, a fost pus pe un pat de nisip fierbinte în luna iulie, de aceea rădăcinile nu s-au prins", a spus Copos.

El a explicat că Rapid este obligată să joace pe Arena Naţională cele trei partide din faza grupelor Ligii Europa deoarece a comunicat deja către UEFA locul de disputare a meciurilor, iar acesta nu mai poate fi schimbat în momentul de faţă. "Nu putem să mergem să jucăm la Timişoara în grupe. Am trimis deja locul de disputare la UEFA şi nu se mai poate schimba", a adăugat Copos.

Formaţia Rapid urmează să dispute trei partide pe Arena Naţională în grupa C a Ligii Europa: la 29 septembrie cu PSV Eindhoven, la 20 octombrie cu Legia Varşovia şi la 30 noiembrie cu Hapoel Tel-Aviv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici