Cât au cheltuit cluburile de fotbal pe comisioanele agenţilor. Răspunsul dat de FIFA

Cluburile de fotbal au cheltuit 500,8 milioane de dolari pentru onorariile agenţilor în 2020, mai mult decât în anul precedent, în pofida scăderii cheltuielilor cu transferurile, a anunţat FIFA într-un raport publicat miercuri.

285 afișări
Imaginea articolului Cât au cheltuit cluburile de fotbal pe comisioanele agenţilor. Răspunsul dat de FIFA

Sursa foto: profimedia

FIFA a precizat că cheltuielile cluburilor cu taxele de transfer s-au redus pentru al doilea an consecutiv, din cauza impactului pandemiei COVID-19, dar că „această scădere nu s-a reflectat asupra cheltuielilor cu taxele pentru servicii de intermediere, care au rămas la acelaşi nivel ca în 2020 şi chiar au crescut uşor cu 0,7%".

Cluburile europene au plătit 95,8% din totalul cheltuit pe "„axe pentru servicii de intermediere", cluburile din Anglia (133,3 milioane de dolari), Germania (84,3 milioane de dolari), Italia (73,5 milioane de dolari), Spania (34,8 milioane de dolari), Franţa (30,3 milioane de dolari) şi Portugalia (29,3 milioane de dolari) fiind responsabile pentru 77% din suma totală la nivel mondial.

Raportul FIFA vine în contextul în care forul de conducere al fotbalului mondial încearcă să modifice reglementările pentru agenţii de fotbal.

Un al treilea proiect de modificări a fost distribuit şi este supus consultării. Acesta include un sistem de examinare şi de licenţiere şi plafoane pentru plăţi care ar trebui să treacă şi prin sistemul FIFA Clearing House.

Onorariile agenţilor ar urma să fie plafonate la 10% din toate plăţile legate de transferuri şi la 3% din salariul unui jucător pentru serviciile prestate acestuia.

Propunerile au fost criticate de o serie de agenţi importanţi, dar urmează să fie supuse aprobării Consiliului de conducere al FIFA în prima jumătate a anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici