Ce soluţii de intrare în Schengen are Românie, deşi Austria se opune din răsputeri

În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen, afirmă europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

3017 afișări
Imaginea articolului Ce soluţii de intrare în Schengen are Românie, deşi Austria se opune din răsputeri

Ce soluţii de intrare în Schengen are Românie, deşi Austriei se opune din răsputeri

„În pofida opoziţiei Austriei, România are încă patru posibile soluţii pentru a intra în spaţiul Schengen. Varianta 1 este ca ţara noastră să solicite menţinerea subiectului pe ordinea de zi şi să insiste ca discuţia să aibă loc în cadrul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne din 8 decembrie unde putem încerca, cum au făcut-o şi alte state în trecut, să presăm Austria să ne susţină. Varianta 2 presupune ca România, cu suportul preşedintelui Consiliului European şi a preşedinţiei cehe la Consiliul UE, să pună tema pe ordinea de zi a reuniunii. Consiliului European din 15-16 decembrie şi să insiste pentru un vot pozitiv. Preşedinţia cehă şi Bulgaria depun deja eforturi în acest sens. Varianta 3 ar fi ca România să preseze pentru stabilirea unei date certe când acest subiect ar putea figura pe ordinea de zi a JAI sau, pentru o intrare în spaţiul Schengen diferită de a Croaţiei, după eventuala parcurgere a unor etape suplimentare de evaluare, generate de posibila decuplare de Bulgaria. Varianta 4 este ca ţara noastră să apeleze la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, dar acest lucru ar putea fi făcut doar după un vot în cadrul JAI. Este o variantă care ar dura mai mult timp până la finalizare”, afirmă Victor Negrescu.

El adaugă că împreună cu colegii săi din Partidul Social Democrat sunt în contact cu guvernele social-democrate europene, cu comisarii europeni, „în special cu Ylva Johansson devenită un avocat al României”.

„Insistăm pentru ca Olanda să îşi clarifice susţinerea pentru România, printr-un vot în Parlamentul naţional”, conchide Negrescu.

Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, îşi menţine dreptul de veto împotriva aderării României şi Bulgariei la Schengen. Ministrul a contrazis informaţiile din presă potrivit cărora Austria ar putea ceda la Consiliul miniştrilor de interne din 8 decembrie de la Bruxelles.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negrescu,
schengen,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici