Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Bistriţa, scor 2-1

Formaţia Ceahlăul Piatra Neamţ a obţinut, sâmbătă, prima victorie pe teren propriu în acest sezon al Ligii I, în urma succesului repurtat în faţa echipei Gloria Bistriţa, scor 2-1 (0-1), la primul meci cu antrenorul Mihai Ionescu pe banca tehnică.

111 afișări
Imaginea articolului Ceahlăul Piatra Neamţ - Gloria Bistriţa, scor 2-1

Ionuţ Bădescu (Montaj foto)

Golurile au fost marcate de Alexandru Forminte '61, Ionuţ Bădescu '65 (penalti), pentru Ceahlăul, respectiv Lucian Sânmărtean '37, pentru oaspeţi.

Min. 9: Lucian Sânmărtean a fost lansat în flancul stâng, a pătruns în careu, dar a şutat slab, iar portarul Roheţki a reţinut balonul fără probleme.

Min. 13: Ionuţ Bădescu a şutat periculos din afara careului, iar Albuţ a respins lateral pentru mai multă siguranţă.

TITLURILE ZILEI

Min. 27: Coroian este găsit excelent cu o pasă, la 5-6 metri de poartă, însă reluarea atacantului bistriţean este respinsă de Roheţki în corner;

Min. 32: Viţelaru şi Frăsinescu s-au împins reciproc, la marginea careului de 16 metri al formaţiei bistriţene, fază în urma căreia s-a format un meleu, dar intervenţia arbitrului Sebastian Colţescu a calmat spiritele, "centralul" arătând trei cartonaşe galbene.

0-1: Lucian Sânmărtean a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 28 de metri, lateral dreapta, dar portarul Roheţki a scăpat balonul dincolo de linia porţii.

45+1: Coroian a reluat peste poartă un balon primit în urma unei lovituri libere, executată rapid, care i-a surprins pe jucătorii din defensiva nemţeană.

La pauză, preşedintele de onoare al clubului Ceahlãul, Gheorghe Ştefan l-a trimis la vestiar pe directorul sportiv Ioan Mironaş, ca să le comunice jucătorilor să îşi schimbe echipamentul de joc, astfel că fotbaliştii antrenaţi de Mihai Ionescu au evoluat în partea secundă într-un echipament de culoare galbenă, după ce, în prima repriză, au purtat un echipament complet portocaliu. În urma acestei schimbări, brigada de arbitri a fost nevoită şi ea să înlocuiască echipamentul galben fosforescent cu unul de culoare neagră.

1-1: Coroian a apreciat greşit traiectoria unei centrări în colţul careului de 6 metri, Forminte i-a "suflat" balonul şi a înscris cu un şut sub transversala porţii lui Albuţ.

2-1: Homei l-a faultat în suprafaţa de pedeapsă pe Cebotaru şi Sebastian Colţescu a dictat penalti. Ionuţ Bădescu a transformat lovitura de pedeapsă cu un şut în colţul din stânga al lui Albuţ, care plecase în partea opusă.

Min. 68: Gafiţa a fost lansat în adâncime, dar lobul expediat de atacantul formaţiei nemţene a trecut puţin pe lângă buturi.

Ceahlăul: 12. Roheţki - 2. Burlacu, 24. Forminte, 17. Viţelaru, 8. Barna - 6. V. Achim (26. Prodan '74) - 15. Bădescu, 13. Onciu, 7. Cebotaru - 9. Doicaru (14. Gafiţa '46), 19. Fabron (11. Tudosă '90+2). Antrenor: Mihai Ionescu.

Gloria Bistriţa: 22. Albuţ - 20. Homei, 18. Frăsinescu, 6. A. Rus, 27. D. Sănmărtean (9. Keita '81) - 24. Hora (11. T. Moldovan '75), 14. Achim, 17. Săceanu, 5. Velcovici - 10. L. Sănmărtean - 7. Coroian (29. R. Neagu '66). Antrenor: Sandu Tăbârcă.

Cartonaşe galbene: Bădescu '9, Onciu '23, Viţelaru '34, Doicaru '40, Achim '48, Cebotaru '64, Burlacu '83 / D. Sânmărtean '11, Homei '34, Albuţ '34, L. Sânmărtean '57, Rus '87

Arbitri: Sebastian Colţescu - Gero Szabo, Liviu Ciubotariu - Mugurel Drăgănescu.

Observatori: Adrian Ionescu, Cornel Sorescu

Supervizor: Nicolae Pantea.

La partidă au asistat aproximativ 3000 de spectatori.

Tăbîrcă: Noi am clacat din nou fizic, luând două goluri în două minute

Tehnicianul Sandu Tăbîrcă a declarat, sâmbătă seară, că echipa sa a clacat din nou în această partidă, cum s-a întâmplat şi în alte meciuri din Liga I.

"Doresc să felicit echipa Ceahlăului, care în a doua repriză a avut mai multă voinţă decât noi. Noi am clacat din nou fizic luând două goluri în două minute, ca şi în calte partide pe care le-am disputat în campionat. Acestea sunt dificultăţile cu care ne confruntăm de la meci la meci. Discutăm aceleaşi lucruri dar facem tot aceleaşi chestiuni. Suntem într-o situaţie deosebit de dificilă, ştim asta, dar căutăm soluţii pentru a ieşi la liman. E foarte greu să pui totul în spatele antrenorilor, ştiu că în România antrenorul este primul care trebuie să plece. Dar noi am făcut o analiză concretă cu domnul Pădureanu, în săptămânile trecute, şi căutăm să găsim cele mai bune soluţii la nivel de jucători. Pentru următoarele săptămâni ne dorim să începem o reconstrucţie şi să vedem ce este mai bine pentru această echipă", a spus Tăbîrcă.

Sandu Tăbîrcă a precizat că Ceahlăul Piatra Neamţ este o echipă care se confruntă cu aceleaşi probleme ca şi Gloria. "Pentru echipele fără o putere financiară deosebită, reconstrucţia cu jucători tineri este drumul cel mai bun. Chiar dacă iei în calcul o retrogradare, e mai bine decât să îţi faci o echipă numai din staruri, dar nesigură".

Mihai Ionescu: Mă bucură enorm cele trei puncte câştigate

Tehnicianul Mihai Ionescu a declarat că îl bucură enorm acest rezultat, care dă speranţe pentru viitor.

"A fost un meci dificil, dar una peste alta mă bucură enorm cele trei punct câştigate. Am făcut un joc bun, mai ales în partea a doua jucătorii noştri au fost extraordinari, întorcând rezlutatul de la 0-1, au dat dovadă de mare caracter. Mă bucur mult pentru această tânără echipă pentru primele trei puncte câştigate pe teren propriu în acest tur, succes care ne dă speranţe că pe viitor vor apărea mai multe puncte, începând chiar cu prima ocazie, meciul de la Iaşi", a spus Ionescu.

Mihai Ionescu a precizat că nu ştie cât va rămâne antrenor la Ceahlăul. "Deocamdată am fost învestit în această funcţie, nu ştiu pentur cât timp. Caut să-mi fac treaba cât mai bine, nu ştiu pe ce perioadă. Am contract cu clubul dar nu unul nou. Ceahlăul în termen de 30 de zile are obligaţia de a-şi angaja un nou antrenor cu licenţa Pro. Deocamdată mai mult sau mai puţin sunt la dispoziţia clubului", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici