Cel mai longeviv medaliat olimpic din România a împlinit 85 de ani: "Pentru un titlu de campion naţional primeam o ciocolată"

Fostul medaliat cu argint la box al categoriei 75 de kilograme de la Jocurile Olimpice din Helsinki (Finlanda), ediţia 1952, Vasile Tiţă, supranumit şi "prinţul din Obor", a împlinit joi vârsta de 85 de ani.

165 afișări
Imaginea articolului Cel mai longeviv medaliat olimpic din România a împlinit 85 de ani: "Pentru un titlu de campion naţional primeam o ciocolată"

Cel mai longeviv medaliat olimpic din România a împlinit 85 de ani

Vasile Tiţă a uimit lumea boxului după ce l-a bătut pe marele pugilist american Floyd Patterson. Cel mai longeviv medaliat olimpic din România este singurul în viaţă dintre cei patru români care au urcat pe podiumul JO de la Helsinki.

"Pentru un titlu de campion naţional primeam o ciocolată”, a spus Tiţă, care nici nu mai poate contabiliza numărul titlurilor naţionale din palmaresul său impresionant şi asta nu pentru că suferă de boala Alzhaimer, de mai bine de un deceniu.

TITLURILE ZILEI

"La mulţi ani, maestre!" îi urează într-un comunicat Federaţia Română de Box şi preşedintele, Leonard Dorin Doroftei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici