CFR Cluj a câştigat meciul cu Alashkert din manşa tur din preliminariile Europa League

CFR este prima echipă din România care beneficiază de noile schimbări de la UEFA. Alungată de Malmo din Champions League, echipa clujeană a primit colacul de salvare numit Europa League. O competiţie mai puţin strălucitoare, unde se mai pierd şi echipe de genul Alashkert.

1443 afișări
Imaginea articolului CFR Cluj a câştigat meciul cu Alashkert din manşa tur din preliminariile Europa League

Foto: ProSport

Pentru a juca pe stadioane strălucitoare, în grupe, clujenii au trebuit să treacă prin “purgatoriul” Erevan.

S-a dus în Armenia şi i s-a părut că se întoarce în timp. Un stadion ce aducea aminte de epoca de dinainte de 1989 din România şi o echipă arţăgoasă, dar limitată tehnic şi cu un nivel mult sub cel al campionatului nostru. CFR nu trebuia să aibă probleme cu un astfel de adversar şi Ţucudean a făcut diferenţa încă din start. Era minutul 5 când a fost lansat de Camora şi a marcat cu o “scăriţă”. După gol, CFR s-a retras şi i-a lăsat pe armeni să se chinuie în atac. Bordeianu a avut şi el câteva tentative de şut din afara careului, dar nu a găsit ţinta (17, 22 şi 33), iar clujenii aveau avantaj minim la pauză.

TITLURILE ZILEI

Repriza a doua avea să înceapă la fel ca şi prima. Ţucudean i-a furat mingea unui fundaş mult prea lent pentru acest nivel şi acesta l-a faultat. Tot atacantul avea să marcheze din penalty, iar planul clujenilor de acasă era îndeplinit (47). A fost timp să intre Costache, Tambe şi Ioniţă, iar armenii au mai încercat să atace au avut singurele şanse importante, după un corner (77) şi la un şut de la distanţă deviat în corner (90). S-a terminat 2-0 pentru campioana României, un avantaj liniştitor într-o dublă în care CFR şi-ar arătat superioritatea. Gândurile clujenilor sunt însă legate de Legia Varşovia. În play-off va fi momentul european al adevărului pentru echipa lui Conceicao.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici