Chivu se retrage din activitatea de fotbalist

Fostul căpitan al echipei naţionale Cristian Chivu îşi va rezilia contractul cu Internazionale Milano în zilele următoare şi se va retrage din activitatea de fotbalist profesionist, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, impresarul Victor Becali.

1177 afișări
Imaginea articolului Chivu se retrage din activitatea de fotbalist

Cristian Chivu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

"Cristian Chivu are probleme medicale şi doreşte să-şi încheie activitatea de jucător. În zilele următoare îşi va rezilia contractul cu Inter. Decizia lui cred că este definitivă, pentru că susţine că nu mai poate continua să joace. Nu este vorba de o negociere pentru a rezilia contractul, pur şi simplu se va întâmpla. În niciun caz nu se pune problema să mai continue la o echipă din ţară. Motivele retragerii sunt problemele medicale şi e clar că nu mai poate să mai joace nicăieri", a declarat Victor Becali, pentru MEDIAFAX.

TITLURILE ZILEI

Fundaşul a luat această hotărâre după ce nu s-a refăcut complet în urma unei accidentări suferite în august 2012, la o partidă cu Hajduk Split, din play-off-ul Ligii Europa. El a suferit o luxaţie la un deget de la piciorul drept şi a fost operat la începutul lunii octombrie 2012. Chivu a revenit pe teren la 18 decembrie 2012, într-un meci din Cupa Italiei.

Deoarece problemele sale la degetul piciorului drept au continuat, Chivu a fost operat din nou, intervenţia chirurgicală având loc la Miami, la 21 august 2013. La începutul acestui an, Cristian Chivu a revenit la Miami pentru o consultaţie. Presa italiană a precizat atunci că acest control medical va stabili care sunt posibilităţile reale ale jucătorului de a reveni pe gazon. "Este vorba de o încercare fundamentală pentru continuarea carierei", au scris italienii, la 8 ianuarie.

Cristian Chivu nu a mai jucat niciun meci din mai 2013.

Chivu, 33 de ani, se afla sub contract cu Inter Milano din iulie 2007. În cariera sa a mai evoluat la CSM Reşiţa, Universitatea Craiova, Ajax Amsterdam şi AS Roma. Pentru naţionala României el a evoluat de 75 de ori, retrăgându-se din prima reprezentativă la 21 octombrie 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici