Chris Froome, multiplu câştigător al Turului Franţei, a suferit o intervenţie chirurgicală de aproape opt ore. Care este starea de sănătate a ciclistului

Chris Froome (34 de ani), cvadruplul câştigător al Turului Franţei, a suferit o intervenţie chirurgicală de aproape opt ore, după accidentarea gravă suferită miercuri.

1100 afișări
Imaginea articolului Chris Froome, multiplu câştigător al Turului Franţei, a suferit o intervenţie chirurgicală de aproape opt ore. Care este starea de sănătate a ciclistului

Ciclistul Chris Froome a suferit o intervenţie chirurgicală de aproape opt ore

Ciclistul britanic s-a izbit de un zid şi a căzut în timpul unei curse de recunoaştere pe traseul etapei a patra, contracronometru, de la Criterium du Dauphine. Dave Brailsford, managerul Team Ineos, a confirmat, joi dimineaţă, că operaţia a fost realizată cu succes, iar sportivul a suferit fracturi la femur, şold, cot şi coaste. Potrivit L'Equipe, multiplele fracturile deschise au fost cauzate de viteza mare avută în timpul impactului cu zidul.

"Are nişte coaste rupte, câteva leziuni interne, aşa că va rămâne la terapie intensivă în următoarele zile. Este foarte bine îngrijit. Medicul şi soţia lui Chris sunt acum alături de el. Vom continua să monitorizăm situaţia şi să vedem cum se dezvoltă. Încercă să ne asigurăm că munca depusă este una foarte bună şi tratată într-un mod exemplar. Următoarea fază este cea de terapie intensivă", a declarat Dave Brailsford, manager-ul Team Ineos.

În urma accidentului grav din etapa de la "Criterium du Dauphine", Froome a fost transportat la spital cu elicopterul, iar componenţa Team Ineos va fi schimbată pentru Turul Franţei 2019. Geraint Thomas, campionul en-titre, va fi liderul echipei, britanicul urmând să fie însoţit de tânărul columbian Egan Bernal, în vărstâ de 22 de ani.

Chris Froome a câştigat de patru ori Turul Franţei, în 2013, 2015, 2016 şi 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici