Clipe de coşmar, în primele 6 minute, la Stockholm. Scorul de la meciul Suedia - România, în preliminariile EURO 2020

România a pierdut primul meci din preliminariile EURO 2020, contra Suediei, scor 1-2, la Stockholm, pe Friends Arena.

2198 afișări
Imaginea articolului Clipe de coşmar, în primele 6 minute, la Stockholm. Scorul de la meciul Suedia - România, în preliminariile EURO 2020

Suedia - România, din preliminariile EURO 2020, se joacă ACUM. Cât de valoroasă e echipa adversă

România a început destul de curajos duelul de la Stockholm, Chipciu şi Răzvan Marin dând târcoale buturilor suedezilor. Totuşi, în minutul 33, nordicii au deschis scorul. Augustinsson a aruncat mingea în careu, Manea a dat pe lângă, iar Dragoş Grigore nu a putut interveni în faţa lui Quaison, care a deschis scorul.

Şapte minute mai târziu, Suedia şi-a majorat avantajul. Bancu a lăsat flacul stâng descoperit, Forsberg a scăpat pe partea lui şi a centrat, iar Claesson a înscris cu un şut puternic, la colţul lung.

Contra l-a introdus la pauză pe Keşeru în locul lui Mitriţă, iar atacantul lui Ludogoreţ a redus din diferenţă în minutul 58. Puşcaş l-a găsit excelent pe Răzvan Marin, iar Keşeru a reluat în plasă, cu capul, din apropierea porţii.

Selecţionerul a forţat prin introducerea lui Ianis Hagi şi Andrei Ivan, însă tricolorii nu au putut să înscrie obţină măcar un punct. Cea mai mare ocazie a României i-a aparţinut lui Cristian Săpunaru, în minutul 90+2, care a tras în portar din apropierea porţii.

S-a terminat 2-1 pentru Suedia, iar România începe cu stângul grupa F de calificare la Campionatul European din 2020, din care mai fac parte Spania, Norvegia, Insulele Feroe şi Malta. Următorul meci al tricolorilor va avea loc marţi, de la ora 21:45, contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca.

CITEŞTE cum a evoluat partida în LIVETEXT Prosport

Primul 11 al suedezilor valorează 82,7 milioane de euro, în timp ce al României doar 33,8. Forsberg, vedeta de la Leipzig, e cotat la 25 de milioane de euro, valoare pe care nu ar depăşi-o echipa noastră fără cele nouă milioane de euro din dreptul lui Răzvan Marin.

Echipele de start:

Suedia: Olsen - Lustig, Granqvist, Helander, Augstinsson - Forsberg, S. Larrson, Olsso, Claesson - Berg, Quainson
Rezerve: Nordfeidt, Johnsson - Andersson, Durmaz, Fransson, Isak, Krafth, Seb Larsson, Papagiannopoulos, Sema, Svensson, Timberholm
Antrenor: Janne Andersson

România: Tătăruşanu - Manea, Săpunaru , Dr. Grigore, Bancu - T. Băluţă, R. Marin - Chipciu, Stanciu, Mitriţă - Puşcaş
Rezerve: Pantilimon, Niţă - Anton, Benzar, Cicâldău, Deac, Ianis Hagi, Ivan, Keşeru, Man, Moţi, Nistor
Antrenor: Cosmin Contra

România se află în grupa F a preliminariilor pentru EURO 2020, alături de Malta, Insulele Feroe, Spania şi Norvegia. Al doilea meci al tricolorilor va avea loc marţi, 26 martie, de la ora 21:45, contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca.

Tot astăzi se joacă şi celelalte două jocuri din grupa României. De la ora 19:00, Malta întâlneşte Insulele Feroe, iar de la 21:45, Spania va primi vizita Norvegiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici