CM 2018 | Anglia a câştigat în prelungiri meciul cu Tunisia, graţie lui Harry Kane

Anglia a învins Tunisia cu 2-1 în meciul de debut de la Cupa Mondială, în al doilea joc al zilei din Grupa G. Succesul a venit în primul minut al prelungirilor, după un gol înscris de Harry Kane. Atacanul lui Tottenham a marcat ambele goluri pentru englezi şi cel puţin pentru prima săptămână este regele Angliei

322 afișări
Imaginea articolului CM 2018 | Anglia a câştigat în prelungiri meciul cu Tunisia, graţie lui Harry Kane

CM 2018 | Anglia a câştigat în prelungiri meciul cu Tunisia, graţie lui Harry Kane

Anglia a aşteptat şi ca pe o revanşă această Cupă Mondială. De o lungă perioadă de timp, englezii nu au mai făcut ceva notabil în turneele finale, dar la ultimele două chiar au dezamăgit crunt: eliminaţi încă din faza grupelor la Modialul din 2014, în dauna lor urcând Costa Rica în optimile de finală; eliminaţi în optimi la Euro 2016 de o altă naţiune considerată mică şi la propriu şi la figurat în fotbal, Islanda.

În faţa unei presiuni majore puse de fani, de mass-media britanică, selecţionerul Gareth Southgate a încercat să pună o oarecare frână: ”Este un alt joc de fotbal, pe un teren de dimensiunea pe care aceşti băieţi l-au jucat pe tot parcursul vieţii lor. Când a fost făcută tragerea la sorţi, toată lumea a spus că este cea mai lejeră grupă, dar eu spun că este cea mai dificilă pentru noi, cu Belgia şi Tunisia, conform ierarhiei FIFA”. Cine a crezut în aceste declaraţii?

TITLURILE ZILEI

Gareth Southgate s-a prezentat prudent, Anglia s-a încărcat însă pozitiv pentru un prim meci cu Tunisia, amintind de victoria de debut cu selecţionata africană la Mondialul 1998 (scor 2-0; cu siguranţă iubitorii fotbalului îşi amintesc de acea mare victorie a României cu Anglia din grupă, după acel debut al englezilor). Alan Shearer era atunci principalul om de gol al selecţionatei din Albion, acum Anglia a sosit în Rusia cu un alt atacant pur-sânge, a cărui preţ a trecut demult de 100 de milioane de euro pe piaţa transferurilor, Harry Kane.

Citiţi continuarea articolului pe prosport.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici