Comitetul de Urgenţă a modificat articolul 41, suspendările se vor contabiliza şi în Cupa Ligii

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat, în şedinţa de vineri, articolul 41 din Regulamentul Disciplinar, astfel încât suspendările cauzate de cartonaşele roşii să fie executate atât în meciurile din Cupa Ligii - Adeplast, cât şi în Supercupa României - Timişoreana, informează frf.ro.

230 afișări
Imaginea articolului Comitetul de Urgenţă a modificat articolul 41, suspendările se vor contabiliza şi în Cupa Ligii

Peterson Pecanha (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Modificarea a fost efectuată la solicitarea FC Steaua şi a Ligii Profesioniste de Fotbal. Iniţial, articolul 41 (Executarea suspendărilor) din Regulamentul Disciplinar nu enumera Supercupa României şi Cupa Ligii printre competiţiile oficiale: "Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonaşe galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând atât etapele de campionat, cât şi cele din cadrul Cupei României".

TITLURILE ZILEI

Noua formă a articolului 41 este următoarea:

"Aprobă solicitările SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA (Anexa nr. 1) şi Ligii Profesioniste de Fotbal (Anexa nr. 6) privind completarea art. 41 alin. 1 din Regulamentul Disciplinar al FRF astfel: Articolul 41 - Executarea suspendărilor 1. Suspendarea persoanelor fizice, jucători sau oficiali (alta decât cea pentru cartonaşe galbene) se execută începând cu primul joc oficial, desfăşurat după luarea hotărârii, respectiv, după eliminarea din teren, în calcul intrând etapele de campionat, jocurile din Cupa României, Cupa Ligii şi Supercupa României, după caz", se arată în comunicatul FRF.

Comitetul de Urgenţă al FRF a modificat articolul 41, după ce în prima etapă FC Braşov a contestat dreptul de joc al portarului echipei Petrolul Ploieşti, Peterson Pecanha.

Jucătorul brazilian a fost suspendat pentru două meciuri în penultima etapă a meciului cu Steaua, el executând pedeapsa în ultima etapă a Ligii I, dar şi în meciul din Cupa Ligii - Adeplast cu Universitatea Cluj. Braşovenii au contestat dreptul de joc al lui Pecanha, considerând că jucătorul nu a efectuat a doua etapă de suspendare, deoarece Cupa Ligii nu apare între competiţiile unde sancţiunile se contabilizează.

Comisia de Disciplină a FRF a respins memoriul celor de la FC Braşov, pe motiv că acesta a fost efectuat la pauza meciului şi nu înainte, aşa cum prevede regulamentul.

Problema suspendării lui Pecanha a creat un conflict între FRF şi LPF.

Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat, luni, FRF clarificări privind modul de aplicare al articolului 41 din Regulamentul Disciplinar, după ce dreptul de joc al portarului echipei Petrolul Peterson Pecanha şi cel al atacantului formaţiei Astra Giurgiu, Denis Alibec, la meciurile din etapa I a Ligii I au fost contestate. FRF a răspuns, marţi, că fiecare caz este de competenţa Comisiei de Disciplină, care judecă pe baza regulamentelor FRF, FIFA şi UEFA.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici