Complexul Dinamo va avea un bazin acoperit de înot

Primăria Sectorului 2 a semnat, vineri, autorizaţia pentru construcţia unui bazin acoperit de înot de dimensiuni olimpice în incinta Complexului Sportiv Dinamo, în locul fostului teren de handbal şi a tribunei de est, clădirea, care va avea trei etaje.

1016 afișări
Imaginea articolului Complexul Dinamo va avea un bazin acoperit de înot

Complexul Dinamo va avea un bazin acoperit de înot (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit autorizaţiei de construcţie, semnată, vineri, de primarul Neculai Onţanu, noua clădire va avea subsol, parter şi trei etaje, o înălţime de 16,4 metri şi o suprafaţă construită de 3.874,75 metri pătraţi.

La parter vor fi bazinul de înot pentru competiţiile olimpice, un bazin de antrenament, vestiare, grupuri sanitare şi birouri, iar la subsolul clădirii vor fi amenajate spaţii tehnice, vestiare, săli de fitness şi masaj, precum şi grupuri sanitare, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 2, într-un comunicat de presă.

TITLURILE ZILEI

Tribuna pentru public, ce va avea 800 de locuri, va fi construită la etajul unu al clădirii, şi aici urmând să fie amenajate vestiare, grupuri sanitare şi birouri.

La etajul doi va fi amenajată o tribună pentru persoane cu handicap, precum şi una pentru VIP. Tot aici vor fi amplasate şi cabine pentru transmisiile radio şi tv, precum şi pentru presa scrisă.

Bazinul de înot pentru competiţiile olimpice va avea dimensiunea de 50 x 25 de metri şi o adâncime maximă de doi metri, pentru a putea permite evoluţia în siguranţă a sportivilor. De asemenea, bazinul de antrenament va avea dimensiunea de 25 x 12,5 metri şi o adâncime cuprinsă între 1,2 şi 1,6 metri.

Terenul pe care va fi amplasată construcţia va avea o suprafaţă de 6.400 de metri pătraţi, investiţia vizând şi amenajarea unor locuri de parcare pentru jucători, oficialităţi, spectatori şi presă.

Preşedintele Clubului Sportiv Dinamo, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că lucrările sunt estimate să dureze doi ani. "Bazinul va fi unul olimpic şi va fi realizat pe fostul teren de handbal, unde este un teren sintetic, iar construcţia va acoperi şi vestiarele de la rugby. Finanţarea va fi făcută de către Compania Naţională de Investiţii, iar eu nu cunosc prea multe despre valoarea acestui proiect. Ştiu că licitaţia a fost câştigată de cei de la Erbaşu şi pot să spun că lucrările se vor finaliza peste doi ani", a spus Lipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici