CONTROVERSE: Spaniolii cer schimbarea echipamentului pentru Cupa Mondială, din motive politice

Naţionalele sponsorizate de Adidas şi-au prezentat echipamentele pe care le vor purta la Campionatul Mondial din Rusia. Nemţii au ales să meargă pe un model retro la acest turneu final. Problema este că echipamentul Spaniei a stârnit controverse în Peninsula Iberică, conform ESPN.

1619 afișări
Imaginea articolului CONTROVERSE: Spaniolii cer schimbarea echipamentului pentru Cupa Mondială, din motive politice

CONTROVERSE: Spaniolii cer schimbarea echipamentului pentru Cupa Mondială, din motive politice

Pe tricou apare culoarea albastră, alături de galben şi roşu, culoare ce se regăsea pe drapel în perioada în care Spania era Republică, nu Regat. A Doua Republică Spaniolă a fost constituită în 1931, după fuga Regelui Alfonso al XIII-lea. În 1939, Spania a intrat sub dictatura lui Francisco Franco, în urma Războiului Civil început în 1936. După moartea lui Franco din 20 noiembrie 1975, Juan Carlos a devenit Regele Spaniei şi a optat pentru democraţie. Spaniolii vor ca Adidas să regândească echipamentul naţionalei pentru turneul final din Rusia, având în vedere şi situaţia politică tensionată din Catalonia.

TITLURILE ZILEI

„Am vrut să aducem înapoi modelele legendare, care au făcut istorie. Am dorit ceva care să fie uşor de identificat, dar să conţină în acelaşi timp tehnologiile şi inovaţiile din zilele noastre”, a fost explicaţia lui Juergen Rank, director de design al Adidas.

Prima şi singura Cupă Mondială din vitrina Spaniei a fost câştigată în 2010, în Africa de Sud. Andrés Iniesta a decis finala cu Olanda, marcând în prelungirile jocului. În 1964, Spania a cucerit primul Campionat European din istoria echipei naţionale. Turneul a fost găzduit chiar în Spania. Performanţa a fost repetată în 2008 şi 2012.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici