Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis în judecată opt persoane, printre care George Copos şi Mihai Stoica, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs o pagubă de 11,5 milioane de dolari.

146 afișări
Imaginea articolului Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Copos, Stoica, Pădureanu, Popescu, Neţoiu, Borcea şi verii Becali, deferiţi justiţiei de DNA

Acesta, după ce-şi reţinea un comision de 2 % din fiecare sumă de transfer sustrasă, vira banii în conturile firmelor Tierney Int. Ltd., Star Advisors SA şi Star Ventures SA, toate cu sediul in Insulele Virgine Britanice, cunoscut paradis fiscal al firmelor off-shore.

Ulterior, aceleaşi sume de bani erau trimise la diverse bănci din Europa (Gibraltar, Luxemburg, Elveţia), iar de aici, din contul personal al inculpatului Becali Ioan, au fost transferaţi în conturile aparţinând inculpatului Becali Victor din România. Acesta din urmă ar fi efectuat retrageri în numerar din aceste conturi în cuantum de 4,5 milioane euro.

Conform DNA, între inculpaţii Copos Gheorghe, Borcea Cristian, Becali Ioan şi Becali Victor, Pădureanu Jean, Popescu Gheorghe şi Neţoiu Gheorghe ar fi avut loc transferuri bancare din sumele sustrase, banii fiind viraţi reciproc, în conturile personale, fără justificare (împrumuturi fictive, "transferuri bancare incidentale" - concept inexistent în activitatea bancară).

În calitate de preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, inculpatul Pădureanu Jean, la solicitarea inculpaţilor Becali Ioan şi Becali Victor, ar fi acceptat vânzarea drepturilor de transfer ale jucătorilor Ganea Ionel şi Sânmărtean Lucian în favoarea firmelor olandeze de tip SRL Phoenix şi Intermark.

În acest mod, transferul lui Ganea Ionel, în valoare totală de 2.000.000 de dolari a fost diminuat la suma de 600.000 de dolari - sumă înregistrată în contabilitatea clubului bistriţean, iar transferul lui Sânmărtean Lucian, în valoare totală de 600.000 de dolari, a fost înregistrat în fals ca fiind de 300.000 de dolari, inculpatul primind în contul personal suma de 105.000 de dolari de la firma Intermark, explică DNA.

La transferul lui Sânmărtean Lucian, arată DNA, ar fi participat şi inculpatul Popescu Gheorghe (la acea vreme angajat al firmei Becali Sport).

Acesta ar fi virat banii plătiţi de clubul Panathinaikos Atena în contul firmei Intermark din Olanda. Acelaşi inculpat, alături de inculpaţii Copos Gheorghe şi Becali Ioan, ar fi contribuit la falsificarea sumei de transfer în cazul lui Bratu Florin, încasând aproximativ 1.600.000 de dolari din valoarea totală de 2.750.000 de dolari a transferului, sub forma de împrumut şi în numele firmei Becali Sport.

Citește mai departe:

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici