Cristina Neagu - cea mai bună tânără jucătoare a lumii din 2009

Federaţia Internaţională de Handbal i-a premiat, duminică, la Paris, pe cei mai buni tineri handbalişti ai lumii în 2009, Cristina Neagu, la feminin, respectiv Steffen Fath (Germania), dar şi pe cei mai buni antrenori.

105 afișări
Imaginea articolului Cristina Neagu - cea mai bună tânără jucătoare a lumii din 2009

Cristina Neagu - cea mai bună tânără jucătoare a lumii din 2009 (Imagine: Alex Moise/Mediafax Foto)

Cristina Neagu a fost desemnată de către IHF cea mai bună tânără jucătoare a lumii din 2009, titlu câştigat la masculin de germanul Steffen Fath.

În cadrul reuniunii de la Paris-Bercy au fost premiaţi şi cei mai buni antrenori din 2009, francezul Claude Onesta, la masculin, respectiv Evgheni Trefilov, la feminin. Premiile au fost înmânate de preşedintele IHF, Hassan Moustafa.

Jucătoarea de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, dar şi componentă a naţionalei României, mai concurează şi pentru titlul de cea mai bună handbalistă a anului 2010 într-o companie selectă. Alte patru nume importante ale handbalului feminin mondial, toate din Europa, au fost nominalizate la importanta distincţie: Grit Jurack (Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (Gyor ETO), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod) şi Bojana Popovici (Buducnost Podgorica).

TITLURILE ZILEI

La masculin, pentru titlul de cel mai bun handbalist al anului 2010 concurează francezii Thierry Omeyer şi Nikola Karabatici, spaniolul Arpad Sterbik, cehul Filip Jicha şi croatul Igor Vori.

Cele două titluri vor fi acordate în urma sondajului deschis pe site-ul IHF, dar şi a voturilor specialiştilor din cadrul forului internaţional de profil şi a mai multor antrenori de calibru, printre care Lino Cervar, Heiner Brand, Ulrik Wilbek, Evgheni Trefilow şi Marit Breivik.

Câştigătorii vor fi anunţaţi în timpul Campionatului Mondial masculin, din Suedia, care va începe în 13 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici