LIVE-TEXT  CROAŢIA - BRAZILIA 1-1, 4-2. Finalista ediţiei trecute, calificată miraculos în semifinale. Marea favorită a Cupei Mondiale, eliminată la penalty-uri

  • Croaţia şi-a procurat locul în semifinale, după o victorie la penalty-uri în faţa Braziliei, scor 4-2, eroul fiind portarul Livakovic..
  • După 90 de minute, scorul a fost egal, 0-0.
  • În prelungiri, primii au marcat sud-americanii, prin Neymar, apoi, cu 3 minute rămase până la final, au egalat europenii, la primul şi singurul şut pe spaţiul porţii.
  • Brazilia, deţinătoarea a cinci trofee, era considerată favorită pentru câştigarea partidei, în ciuda faptului că a eşuat la ultimele două campionate.
  • Croaţia a fost finalistă la Cupa Mondială din 2018.
  • Brazilia a tot avut probleme cu echipele europene, în fazele eliminatorii ale turneului final suprem (ultimul succes este cel împotriva Germaniei, în finala din 2002, iar de atunci au fost cinci înfrângeri, dintre care trei în sferturile de finală - cu Franţa în 2006, Ţările de Jos în 2010 şi cu Belgia în 2018).
3106 afișări
Imaginea articolului CROAŢIA - BRAZILIA 1-1, 4-2. Finalista ediţiei trecute, calificată miraculos în semifinale. Marea favorită a Cupei Mondiale, eliminată la penalty-uri

CROAŢIA - BRAZILIA 1-1, 4-2. Finalista ediţiei trecute, calificată miraculos în semifinale. Marea favorită a Cupei Mondiale, eliminată la penalty-uri

CROAŢIA - BRAZILIA 1-1, 4-2 d.p
Petkovic (117) / Neymar (105+1)

NEYMAR A AJUNS LA 77 DE GOLURI LA NAŢIONALĂ, EGALÂNDU-L PE PELE.

Înainte de startul Cupei Mondiale, el declarase că va fi ultimul său turneu mondial suprem.

////////////////////

Penalty-uri de departajare

Vlasic - gol, 1-0 Croaţia

Rodrygo - ratare (apără Livakovic) 

////////////////////

Majer - gol, 2-0 Croaţia

Casemiro - gol, 2-1 Croaţia

/////////////

Modric - gol, 3-1 Croaţia

Pedro - gol, 3-2 Croaţia

//////////////////////////

Orsic - gol, 4-2 Croaţia

Marquinhos - ratare (bară)

///////////////////////

FINAL

UPDATE 19:33 Două minute de prelungire

UPDATE 19:28 Croaţia înscrie: 1-1!

Petkovici profită de pasa nou-intratului Orsic şi marchează: 1-1! Mingea a fost deviată de brazilianul Marquinhos. Egalarea a survenit în minutul 117, cu 3 minute rămase de jucat din prelungiri. Şi cu Japonia., în „optimi”, Croaţia a revenit de la 0-1 pe tabelă.

UPDATE 19:24 Croaţia forţează

Majer şi Budimir, introduşi pe teren de Dalic.

UPDATE 19:11 Gol Neymar, 1-0 Brazilia

Starul Braziliei înşurubează apărarea croată. Este al doilea minut de prelungire din prima repriză suplimentară. La 30 de ani, Neymar are, cu acesta, 77 de goluri marcate pentru Brazilia, la egalitate cu marele Pele.

UPDATE 19:09 Ratare Brozovic

Croaţia rămâne periculoasă.

UPDATE 19:00 Nimic nou în prelungiri

Au început, de 5 minute, prelungiri. Acelaşi scenari: Brazilia atacă, europenii se apără. De altfel, Croaţia n-a tras niciun şut pe spaţiul porţii adverse.

Vom avea prelungiri între Croaţia şi Brazilia. Europenii au avut parte de un meci lung şi în optimile de finală, cu Japonia, când s-a impus la penalty-uri.

UPDATE 18:48 4 minute de prelungire

Ultimele minute din timpul regulamentar, cu Brazilia în atac şi cu zidul croat rezistând asalturilor.

UPDATE 18:46 Brazilia presează, dar nu găsesşte golul

Este minutul 89 al jocului, ne apropiem de prelungiri.

UPDATE 18:35 Brazilia conduce la toate capitolele jocului

Brazilia are 51% posesie, care conduce şi la cornere, 3-2. Mai sunt 12 minute din timpul regulamentar. Încă o paradă Livakovic.

UPDATE 18:33 - Ratare Neymar

Livakovic a ieşit să-l blocheze pe starul Braziliei.

UPDATE 18:12 - Neymar ratează

El vrea un fault, dar provocarea asupra lui este considerată acceptabilă de arbitrul Michael Oliver. A avut un joc liniştit până acum, iar acel record de 77 de goluri de Pele pare foarte departe chiar acum.

UPDATE 18:07 - Livakovic a salvat

Este de la fundaşul Gvardiol, care deviază mingea spre poartă, dar Livakovic salvează 

UPDATE 17:37 - Brazilia se apropie de poarta adversă

O lansare spre Richarlison, dar acesta nu poate reţine mingea   

UPDATE 17:25  - Brazilia deţine posesia mingii în proporţie de 60%

Echipa lui Tite deţine posesia mingii, Croaţia căutând să atace prin tranziţii. Casemiro are un şut blocat pentru un corner, dar mingea lui Raphinha este îndreptată spre siguranţă.

UPDATE 17:21 - Croaţia se apără bine. Şuturile lui Vinicius şi Neymar sunt blocate   

Brazilia caută o cale printr-o apărare profundă, dar găsind toate căile pe care o întorc blocate. Echipa lui Zlatko Dalić arată periculoasă pe contra şi ajunge destul de uşor în spatele brazilianului.

UPDATE 17:17  - Modric îi fură mingea lui Casemiro

Casemiro are un duel teribil cu fostul său coleg de la Real Madrid, Modric. 

UPDATE 17:13   - Raphinha depăşeşte mingea pentru lovitura de poartă

UPDATE 17:10  - Perisic îl faultează pe Militao

Atacantul croat a sosit puţin prea târziu  pentru o şansă. Ar putea fi o bătălie memorabilă astăzi. 

UPDATE 17:07 - Vinicius Jr îl testează pe Livakovic

Interul brazilian găseşte spaţiu pe partea stângă, dar şutul său merge direct în braţele binevenite ale lui Livakovic. 

UPDATE 17:05  - Kovacic face rost de o lovitură liberă

Mijlocaşul Chelsea câştigă mingea înapoi în mijlocul terenului şi conduce înainte. Brazilia îl doboară în cele din urmă, dar nimic nu vine din lovitura de set rezultată. 

UPDATE 17:00  - Meciul începe

Croaţia ne pune în mişcare purtând echipamentul lor roşu-alb, jucând de la stânga la dreapta. Brazilia poartă echipamentul obişnuit galben-albastru. 

Alcătuirea echipelor

Croaţia : Dominik Livakovic, Josip Juranovic, Dejan Lovren, Josko Gvardiol, Borna Sosa, Marcelo Brozovic, Mateo Kovacic, Luka Modric, Pasalic, Mario Perisic, Andrej Kramaric.
Brazilia  : Alisson, Eder Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Danilo, Lucas Paqueta, Casemiro, Raphinha, Neymar, Vinicius Jr, Richarlison.

Ştirea iniţială - Fosta Miss Croaţia 2016 a scris pe Instagram că se pregăteşte pentru apariţia de semifinală

Cu o zi înainte de partidă, Ivana Knoll, îmbrăcată într-o rochie cu fustă scurtă şi cu carourile drapelului croat,  îşi îndeamnă fanii "haideţi să dansăm mâine", cu toate că unii trolli au fost cinici şi i-au scris: "te duci acasă mâine!". 

Într-un interviu recent acordat unei televiziuni britanice, TALK TV, ea a dezvăluit că "respectă toate culturile şi că se îmbracă aşa pentru că este lăsată la campionatele sportive. Iar mulţi qatarezi vin să se fotografieze cu ea".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici