Daniel Stanciu: Limitarea legitimării jucătorilor extracomunitari este interpretabilă, ar trebui modificată

Managerul general al FC Dinamo, Daniel Stanciu, a declarat, marţi, că propunerea adoptată de Adunarea Generală a LPF privind interzicerea legitimării jucătorilor extracomunitari fără minimum trei selecţii la echipele naţionale este interpretabilă şi ar trebui modificată.

135 afișări
Imaginea articolului Daniel Stanciu: Limitarea legitimării jucătorilor extracomunitari este interpretabilă, ar trebui modificată

Daniel Stanciu (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

El consideră că un fotbalist din prima ligă braziliană nu poate fi mai puţin valoros decât unul din liga a cincea din Germania doar pentru că nu are selecţii la echipa naţională.

"E interesantă ideea cu patru jucători crescuţi la nivel local şi patru la nivel naţional. Sunt lucruri care vin în întâmpinarea propunerilor UEFA. Personal însă cred că noi avem legislaţia rutieră din Germania şi o aplicăm pe drumurile din România. E un pic dificil, trecerea asta la noile măsuri e făcută un pic cam brusc. Apoi mai este şi limitarea aducerii de jucători extracomunitari. Poţi să aduci jucători comunitari, din Liga a V-a din Germania, dar eşti condiţionat să aduci extracomunitari cu cel puţin trei prezenţe la naţională. Dacă aduci un jucător din prima ligă din Brazilia sau Argentina nu înseamnă că e mai slab decât unul din liga a V-a din Germania sau a III-a din Franţa. Aici e de discutat, de aceea noi cluburile putem veni cu amendamente până la şedinţa Comitetului Executiv al FRF. Pentru că sunt lucruri interpretabile", a spus Stanciu.

TITLURILE ZILEI

Referitor la disputarea în cuplaj a partidelor din cadrul semifinalelor Cupei Ligii Adeplast, Daniel Stanciu a menţionat că Dinamo este de acord, dar înţelege în acelaşi timp şi motivele pentru care Pandurii Târgu Jiu refuză această propunere a LPF. "Suntem mulţumiţi de tragerea la sorţi, mulţumiţi în primă fază pentru că şi Pandurii reprezintă un adversar important. Cupa Ligii oferă premii mari şi atunci toată lumea vrea în finală şi chiar să câştige. Noi am fi de acord cu cuplajul, dar am vorbit cu cei de la Pandurii Târgu Jiu şi nu cred că e posibil. Pentru ei e dificil pentru că ar implica două deplasări la Bucureşti şi apoi au şi ei suporterii lor. În plus, au şi avantajul terenului propriu. Şi eu dacă aş fi fost la Pandurii Târgu Jiu aş fi mers pe aceeaşi linie. Dar din punctul de vedere al clubului Dinamo bineînţeles că ne-ar conveni să jucăm două meciuri cu stadionul plin", a precizat Stanciu.

Conform tragerii la sorţi de marţi, meciurile din semifinalele Cupei Ligii sunt Steaua - Astra Giurgiu şi Pandurii Târgu Jiu - Dinamo Bucureşti. Steaua şi Pandurii vor juca prima manşă pe teren propriu.

Meciurile din semifinale se vor disputa în intervalul 16-18 februarie (turul) şi 10-12 martie (returul).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici