Davide Astori, condus pe ultimul drum de mii de fani. Buffon, în lacrimi. Tătăruşanu şi Ianis Hagi, printre cei prezenţi la înmormântarea fotbalistului. Mesajul emoţionant, transmis de Batistuta

Ciprian Tătăruşanu (32 de ani), fost coleg cu Astori la Fiorentina, a fost prezent la înmormântarea fotbalistului decedat sâmbătă. Portarul naţionalei României şi-a stăpânit cu greu lacrimile, dar a ţinut să fie şi el unul dintre cei care îl conduc pe ultimul drum pe fundaşul italian de 31 de ani.

1440 afișări
Imaginea articolului Davide Astori, condus pe ultimul drum de mii de fani. Buffon, în lacrimi. Tătăruşanu şi Ianis Hagi, printre cei prezenţi la înmormântarea fotbalistului. Mesajul emoţionant, transmis de Batistuta

Davide Astori, condus pe ultimul drum de mii de oameni. Tătăruşanu, Ianis Hagi, Buffon şi Chiellini, printre cei prezenţi la înmormântarea fotbalistului

Şi Ianis Hagi a fost prezent la Florenţa. Cei doi români care i-au fost colegi lui Astori nu l-au părăsit pe ultimul drum. Printre alţii, Buffon, Chiellini şi Barzagli au fost şi ei la înmormânatare. Tătăruşanu, surprins de camerele de filmat, era vizibil afectat de dispariţia fostului său căpitan şi prieten.

Tătăruşanu n-a putut trece cu vederea faptul că în fotbalul francez nu s-a ţinut un moment de reculegere în memoria lui Astori, decedat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Portarul lui Nantes a vorbit, cu lacrimi în ochi, după meciul cu Marseille, despre fostul fundaş, pe care l-a avut coleg la Fiorentina între 2015 şi 2017.

TITLURILE ZILEI

"Este cea mai urâtă zi din viaţa mea. Un prieten a murit şi Liga n-a vrut să respecte un minut de reculegere în memoria lui. Pentru un jucător internaţional. Din acest motiv m-am enervat, nu pentru că nu am câştigat astăzi. Când un jucător moare, iar tu nu ţii un moment de reculegere, aceasta este lipsă de respect, zero respect pentru fotbal", a spus Tătăruşanu pentru publicaţia franceză Ouest-France, abţinându-se cu greu să izbucnească în plâns.

Tătăruşanu a fost transferat la Nantes în vara anului 2017, de la Fiorentina, acolo unde a fost coleg cu căpitanul Astori (31 de ani), care a decedat subit în somn, în seara de sâmbătă spre duminică.

Davide Astori (31 de ani) a fost condus pe ultimul drum în Italia, la Florenţa, după ce s-a stins din viaţă sâmbătă, din cauza unui stop cardio-circulator. La ceremonia de înmormântare a fostului căpitan de la Fiorentina, au fost prezenţi mii de oameni care au ţinut să fie alături de familia şi prietenii lui Astori. Înaintea funerarilor, legenda Fiorentinei, Gabriel Batistuta a ţinut să-i transmită un ultim mesaj fostului fotbalist.

"Mă aflu în cealaltă parte a lumii, dar aş vrea să fiu acum la Florenţa pentru un ultim salut lui Davide, alături de toţi ai mei. Am considerat mereu că Viola are un singur căpitan, prietenul meu, fratele meu, Giancarlo Antognoni (n.r. campion mondial în 1982 şi jucător la Fiorentina timp de 15 ani). Începând de acum va avea doi, şi asta pentru totdeauna", a declarat "Batigol".

Davide Astori a fost găsit mort în camera sa de hotel din Udine, în dimineaţa meciului cu Udinese, în care trebuia să-şi conducă echipa de pe teren din postura de căpitan. Fundaşul central care a cochetat şi cu "Squadra Azzurra" a lăsat în urmă o fetiţă şi o soţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici