Decizie dură: Chelsea Londra a suspendat pe viaţă trei suporteri, după un incident în timpul partidei cu Newcastle United

Chelsea Londra a decis, după meciul susţinut sâmbătă pe teren propriu împotriva lui Newcastle United, să suspende pe viaţă trei suporteri. Decizia clubului din Anglia a fost luată ca urmare a unui episod rasist ce a avut loc în timpul partidei.

296 afișări
Imaginea articolului Decizie dură: Chelsea Londra a suspendat pe viaţă trei suporteri, după un incident în timpul partidei cu Newcastle United

Decizie dură luată de Chelsea Londra. Clubul a suspendat pe viaţă trei suporteri

Mai exact, cei trei fani au jignit un alt suporter al londonezilor aflat lângă ei. Presa din Anglia anunţă că decizia drastică a avut la bază şi evenimentele petrecute în ultimul timp pe stadioanele de fotbal din Europa, când suporterii diverselor echipe de club sau naţionale au fost protagoniştii mai multor acte de rasism.

Multe dintre ele au avut loc împotriva jucătorilor, iar unul dintre cele mai recente cazuri s-a întâmplat în Italia. Ronaldo Vieira (21 de ani) a fost victimă în timpul partidei disputate de echipa sa, Sampdoria, împotriva lui AS Roma, pe teren propriu. Fanii oaspeţilor l-au înjurat pe mijlocaşul central şi au imitat sunete de maimuţă. ”Am auzit ce s-a scandat din tribune. Se întâmplă foarte des aceste lucruri şi nu este deloc în regulă. Gesturile de acest fel sunt inacceptabile.”, a declarat fotbalistul la interviurile de la finalul meciului.

Ulterior evenimentelor, clubul AS Roma a luat atitudine şi a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia şi-a arătat indignarea faţă de acţiunile suporterilor. Clubul din capitala Italiei a anunţat că va face tot posibilul ca vinovaţii să răspundă în faţa legii.

Dani Alves (36 de ani) şi-a spus şi el opinia. Fundaşul lateral a declarat că, în perioada petrecută în Franţa la PSG, a fost martorul mai multor acte de rasism: ”Nu e un oraş în care să te simţi foarte confortabil. Nu îmi place foarte mult. Dacă mergi la Paris pentru o săptămână, va fi cea mai frumoasă călătorie din viaţa ta, dar dacă stai mai mult te oboseşte. Îmi aduce aminte puţin de oraşul Sao Paolo, dar în Paris oamenii sunt mult mai rasişti. Mulţi dintre ei sunt aşa. Mie nu îmi ziceau nimic, nu am trăit aşa ceva, dar am văzut ce se întâmplă cu prietenii mei.” .

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici