DECIZIE TAS: Concordia Chiajna ia locul Rapidului în Liga I. Meciul de baraj a fost organizat fără vreo bază regulamentară

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a prezentat, pe site-ul oficial, decizia în cazul apelului formulat de Concordia Chiajna, forul de la Lausanne susţinând că meciul de baraj pentru menţinerea în Liga I cu Rapid nu ar fi trebuit organizat şi că ilfovenii au dreptul să rămână în primul eşalon.

2653 afișări
Imaginea articolului DECIZIE TAS: Concordia Chiajna ia locul Rapidului în Liga I. Meciul de baraj a fost organizat fără vreo bază regulamentară

Mircea Minea: Concordia Chiajna în Liga I în locul Rapidului. FRF: Comitetul de Urgenţă urmează să ia act de decizia TAS

Ca urmare a faptului că apelul a necesitat rezolvare urgentă, Judecătorul Unic angajat de TAS, Marco Balmelli (Elveţia), a luat deciziile. Judecătorul Unic a considerat că SC FC Rapid SA nu are licenţă pentru a participa în sezonul 2013/14 al Ligii I şi meciul de baraj a fost organizat fără vreo bază regulamentară. Dimpotrivă, regulamentele FRF sunt pentru ca gruparea CS Concordia Chiajna să rămână în Liga I. Astfel, apelul Concordiei Chiajna este acceptat, acest lucru însemnând că echipa poate concura în Liga I în sezonul 2013/2014, în locul S.C. F.C. Rapid S.A. Motivarea deciziei Judecătorului Unic va fi trimisă părţilor cât mai curând posibil", se arată pe site-ul oficial al TAS.

Audierile pentru acest caz au avut loc la 31 iulie, iar FRF nu a participat.

Numărul de echipe din Liga I a reprezentat un subiect de dispută în această vară între FRF şi LPF. Şeful de la Casa Fotbalului, Mircea Sandu, dorea 17 echipe în Liga I, câte au rămas după acordarea licenţelor, în timp ce preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a susţinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vânzarea drepturilor TV.

Decizia finală a aparţinut Comitetului Executiv al FRF, care a hotărât la 6 iulie disputarea unui meci de baraj pentru menţinerea în primul eşalon, între echipa Rapid, care nu a îndeplinit criteriul financiar din manualul de licenţiere, şi Concordia Chiajna, formaţia retrogradată sportiv cel mai bine clasată (locul 15 în sezonul precedent).

UDATE Mircea Minea: Concordia Chiajna în Liga I în locul Rapidului, conform TAS

Primarul Chiajnei şi preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Concordia, Mircea Minea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis ca gruparea pe care o conduce să joace în Liga I în locul FC Rapid.

"Aşa cum v-am spus, noi am făcut toate demersurile necesare la TAS, iar acum câteva minute am primit un mesaj de la avocatul nostru care este acolo. TAS ne-a dat dreptate, nici nu îmi vine să cred. Mai fericit de atât nu ştiu când am fost. Concordia va juca în Liga I în locul Rapidului", a spus Minea, pentru MEDIAFAX.

Oficialul grupării ilfovene a menţionat că formaţia Concordia va disputa partida din etapa a III-a cu Steaua în locul echipei Rapid. "Noi vom juca acum cu Steaua. Nu ştiu dacă meciul se va mai disputa sâmbătă. În aceste condiţii s-ar putea ca meciul să se reprogrameze, vă daţi seama. Nu ştiu, acum aşteptăm şi noi înştiinţarea oficială de la TAS", a adăugat Mircea Minea.

Concordia s-a adresat Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru revocarea hotărârii cu privire la disputarea barajului cu Rapid, contestând totodată dreptul echipei giuleştene de a juca în primul eşalon, în condiţiile în care nu are licenţă.

Ilfovenii au jucat, totuşi, meciul de baraj, pierdut cu scorul de 1-2 după prelungiri, la 13 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici