Duminică, 21 aprilie, se va da startul cursei de alergare Bucharest International 10K în Bucureşti

Competiţia "Bucharest International 10K", creată la iniţiativa campioanei olimpice de maraton Constantina Diţă, a ajuns la a patra ediţie, care va avea loc duminică, 21 aprilie, în Bucureşti. La cursă vor participa aproximativ 2000 de alergători.

248 afișări
Imaginea articolului Duminică, 21 aprilie, se va da startul cursei de alergare Bucharest International 10K în Bucureşti

Duminică, 21 aprilie, se va da startul cursei de alergare Bucharest International 10K în Bucureşti

La fel ca la ediţia din 2018, la care au participat aproape 1.500 de alergători, traseul include unele dintre cele mai frumoase străzi din Bucureşti şi va fi unul plat, pretabil pentru stabilirea de noi recorduri personale.

În ediţia din 2019 va avea loc o noutate, va fi organizată "Cursa Populară", pe distanţă de 3,2 kilometri. La fel ca anul trecut, va fi inclusă în competiţie şi "Team 3 Challenge", unde fiecare echipă va include 3 alergători amatori (exclus profesionişti sau cei legitimaţi la un club sportiv). Fiecare membru al echipei trebuie să alerge distanţa de 10 km, iar în baza timpului cumulat se va întocmi clasamentul pe echipe.

TITLURILE ZILEI

"Avem alături de noi pe Federaţia Română de Atletism să facem şi Campionatul Naţional de 10 km, este prima ediţie de 10 km care se organizează, iar de la această competiţie sportivii noştri vor participa la foarte multe competiţii internaţionale cu timpul pe care-l vor alerga mâine, se vor califica pentru Campionatul Balcanic, European etc. Pe lângă acest parteneriat cu Federaţia Română de Atletism, bineînţeles noi am pus şi proba de semi-maraton şi cursă populară, pentru că am zis să avem şi pentru persoanele care vor să alerge semi-maraton, mai puţin de 10 km, 3,2 km atât are cursa populară, să vină cât ma mulţi participanţi de la an la an pentru că această competiţie trebuie să crească şi să fie o competiţie frumoasă pentru toată lumea, pentru toate vârstele de la 8 ani în sus.

Acum patru ani de zile am pornit cu gândul ca această competiţiei de 10 km să ajungă la un nivel foarte înalt, să putem să aducem sportivi de valoare la noi în ţară, eu nu zic că acum nu avem, dar vorbesc la un nivel foarte, foarte înalt, unde să se poată facă un record mondial. Nu pot să ţintesc doar eu singură acolo, neavând sprijin din spate, dar cum am şi zis competiţia se dezvoltă de la an la an şi pe viitor sper să am şi sprijin pentru a duce acest eveniment mai sus", a declarat, pentru ProSport, Constiantina Diţă, care a precizat însă că duminică nu va lua alerga la cursa "Bucharest International 10K":

"Nu particip, nu am avut timp să mă pregătesc pentru competiţie şi nu îmi place să particip la o competiţie fără să mă antrenez deloc, dar am alergat în favoarea participanţilor ca să facem o competiţie frumoasă, poate voi participa la anul. Am muncit foarte mult pentru această competiţie şi îmi doresc ca participanţii să fie mulţumiţi".

La start vor fi şi sportivii români Ana Maria Brânză, Roxana Bârcă, Nicolae Soare, care au participat şi ei la conferinţa de presă susţinută înaintea startului competiţiei.

"Nu a fost greu să îi conving pentru că sunt sportivi şi ştiu ce înseamnă să participe la o asemenea competiţie şi făcând parte din aceeaşi familie, pe diferente sporturi nu a fost foarte greu. Noi ne ştim de foarte mulţi ani şi este important să ne ajutăm unii pe alţii atunci când avem nevoie", a mai precizat, pentru ProSport, Constantina Diţă.

Premiile totale la "Bucharest International 10K" vor fi în valoare de aproximativ 20.000 Euro.

Organizatorii "Bucharest International 10K" susţin în continuare organizaţia Habitat for Humanity România, organizaţie care construieşte case accesibile pentru persoane cu venituri reduse şi luptă pentru a eradica locuirea precară în ţara noastră.

Toţi participanţii se vor alinia la start pe Bulevarul Maresal Constantin Prezan, între Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle. Startul se va da mai întâi pentru competiţia scaunelor cu rotile şi imediat după pentru ceilalţi participanţi. Traseul va fi unul care îi va "plimba" pe alergători prin centrul Bucureştiului, trecând pe lângă cele mai importante obiective turistice, încurajaţi de susţinători de-a lungul cursei. Punctul de alimentare cu apă şi băuturi energizante va fi după prevederile IAAF la fiecare 5 km, plus puncte adiţionale cu bureţi cu apă. Sosirea va fi în acelaşi punct, ca cel de start, unde va fi şi medalia "Bucharest International 10K".

După cursă, alergătorii pot rămâne în Parcul Herăstrău, acolo unde va fi muzică, precum şi oferte ale sponsorilor şi partenerilor evenimentului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici